Política

El municipi que ho té tot

El poble inexistent esdevé un fenomen viral per l’informe de la Guàrdia Civil sobre la suposada violència independentista que el cita

A les xarxes té ajuntament, universitat, hospital i bisbat

El 28 de març passat naixia un poble inexistent que avui ja és un dels més coneguts de Catalunya i, segur, el més actiu i dinàmic del país. Això sí, tot virtual. Aquell dia, el diari madrileny El Mundo publicava l’informe que la Guàrdia Civil havia fet arribar al Tribunal Suprem per demostrar fins a 315 suposats actes de violència i agressió independentista a agents del cos al voltant del referèndum de l’1 d’octubre.

Segons l’informe policial, l’episodi més violent de l’1-O s’havia produït al municipi de Sant Esteve de les Roures, on “un dels manifestants, que ja havia agredit altres agents, va aprofitar la caiguda d’un d’ells, que va quedar totalment indefens, per donar-li una brutal puntada de peu a la zona posterior del cap. En aquell mateix lloc, el conductor d’una motocicleta va intentar atropellar un policia i robar-li l’arma reglamentària”. Si no fos que Sant Esteve de les Roures no existeix.

Però en molts pocs dies, aquest poble, segons la Viquipèdia, celebra la festa major l’1-O i té d’alcalde Josep Orni, un batlle també inexistent que ha arribat a ser entrevistat al programa Popap de Catalunya Ràdio. Parodiant la gran bola de neu en què s’ha convertit el nom a les xarxes socials, el suposat alcalde assegurava que eren un poble amb molta història i que la seva “recent digitalització” era conseqüència del fet que molts ciutadans no s’havien cregut que fos un municipi real. Convertit en un fenomen viral a les xarxes, Sant Esteve de les Roures va tenir aviat Ajuntament. Si més no, un compte oficial a Twitter de l’Ajuntament. Amb una gla a l’escut i amb un fotomuntatge del suposat rètol d’entrada a la població en què s’informava que el municipi ja s’havia adherit a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

La bola de neu s’ha fet gran tan ràpidament que ha estat motiu d’un segon error per part de la Guàrdia Civil. El suposat compte oficial del poble responia a una piulada del líder de Podem, Pablo Iglesias, elogiant com la Guàrdia Civil havia salvat un immigrant de morir ofegat en arribar a les costes espanyoles. El compte de Sant Esteve li recordava el cas de Tarajal: “Un dia els salven i un altre els disparen fins que moren ofegats.” Aquesta frase va acabar provocant una resposta indignada del compte oficial de la Guàrdia Civil, que tornava a donar per existent el municipi i es preguntava: “Des d’un compte oficial? Representen els seus ciutadans parlant de falsos impactes que no apareixen en cap autòpsia? No s’haurà equivocat de compte el CM?”

Avui, Sant Esteve de les Roures té universitat, bisbat, hospital, jutjats, agència tributària, comissaries locals de la Guàrdia Civil, la Policía Nacional i els Mossos d’Esquadra, biblioteca, Servei d’Emergències Mèdiques, agrupació sardanista, prostíbul, oficina de l’ONCE, registre, Starbucks i fins i tot un Montoro que assegura al compte ser el “màxim responsable de l’administració tributària” del municipi. I ja s’anuncia en breu el cartell musical del Primavera Sound local. Tot virtual, és clar, però d’un humor molt real a Twitter.

200 comptes i creixent
Sant Esteve de les Roures ja té més de 200 comptes “oficials” a Twitter i cada dia n’apareixen de nous. El compte de l’Ajuntament ja té més de 20.600 seguidors.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona