Política

Agnès Lladó i Joan Plana, candidats a Figueres i Roses

Els dos portaveus dels actuals grups d’ERC a les dues principals poblacions de la comarca de l’Alt Empordà oficialitzen que encapçalaran les candidatures republicanes de les pròximes municipals

Les assemblees locals d’Esquerra Republicana a les dues principals poblacions de l’Alt Empordà han avalat, divendres a Figueres i ahir dissabte a Roses, els seus candidats per les pròximes eleccions municipals. Sense sorpresa, Agnès Lladó, a Figueres, i Joan Plana, a Roses, seran les encarregats de liderar les candidatures republicanes el 2019. En els dos casos, les assemblees locals ratifiquen el paper dels dos portaveus de la formació als seus consistoris respectius, i afronten el repte amb ambicions declarades. Tant a Figueres com a Roses les candidatures d’ERC van ser la segona força més votada en les eleccions del 2015; en els dos casos també, els governs en minoria del PDeCAT de l’actual mandat han facilitat que els republicans –tot i ser a l’oposició– siguin protagonistes de la política municipal i hagin estat decisius en diverses ocasions.

“Amb la suma de tothom des d’Esquerra farem possible la transformació econòmica i social que necessita Figueres”, diu Agnès Lladó. A la capital de comarca la candidata afronta el lideratge electoral avançant que vol sumar: “En el projecte d’Esquerra a Figueres no sobra ningú. Som conscients que cal ser transversals per sumar totes les sinergies possibles”, diu la candidata. Com a diagnosi de Figueres, la portaveu considera que “els dirigents han anat posant pegats i la ciutat no es pot permetre un nou mandat enmig d’aquesta indefinició”. Nascuda el 1979, Agnès Lladó és assistent de direcció de màrqueting; serà el primer cop que encapçalarà la llista d’ERC.

A Roses, en canvi, Joan Plana ja era el cap de llista el 2015 i va aconseguir situar-se a només un regidor de distància de l’equip de govern. Plana, nascut el 1990, historiador i periodista, ha anunciat que la llista que liderarà “serà cremallera i que buscarà el talent i les millors persones per construir la Roses de les persones”. Referint-se a les perspectives de la seva candidatura, hi ha afegit: “Tenim davant nostra l’oportunitat de fer un altre pas endavant, de conquerir noves fites històriques, i tinc ganes d’intentar conquerir-les.” “Continuem avançant junts i demostrarem que el temps, la feina i la passió no tenen cap límit”, concloïa ahir Joan Plana agraint el suport de la secció local rosinca.

LES FRASES

A Figueres s’han anat posant pegats; la ciutat no es pot permetre un nou mandat d’indefinició
Agnès Lladó
Cap de llista d’erc a Figueres per a les municipals del 2019
Tenim l’oportunitat de conquerir noves fites històriques, i tinc ganes d’intentar conquerir-les
Joan Plana
Cap de llista d’erc a roses per a les municipals del 2019


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia