Política

Gairebé 50 morts i més d’un centenar de ferits en un atemptat a Kabul

Un terrorista suïcida s’immola contra un grup de persones que feien cua per registrar-se en un centre electoral

Sis persones més moren en una explosió al nord del país

Un atemptat suïcida ha segat la vida aquest diumenge a gairebé una cinquantena de persones a Kabul que feien cua en un centre de registre de votants a l’oest de la capital afganesa.

L’atac s’ha produït cap a les deu del matí hora local (2/4 de 8 a Catalunya) a l’àrea de Qala-e-Nazir, una zona amb molta població de la minoria xiïta hazara, que és blanc habitual d’atacs islamistes. Un kamikaze s’ha apropat a un grup de persones que esperaven per accedir a l’oficina electoral i s’ha immolat amb una armilla bomba.

L’explosió ha provocat la mort d’almenys 48 persones i 112 més ha resultat ferides, d’acord amb l’últim balanç de les autoritats afganeses. Un portaveu del ministeri de Salut ha detallat que les víctimes mortals són 22 homes, 21 dones i 5 nens. La mateixa font ha avisat que les xifres no són definitives i podrien canviar.

L’acció terrorista ha estat reivindicada pel grup gihadista Estat Islàmic (EI) en un comunicat difós a través de les xarxes socials, la veracitat del qual no ha pogut ser verificada. La nota justifica que un “màrtir” de l’organització ha actuat contra un grup d’electors “heretges” i “politeïstes”.

La setmana passada va començar el procés per actualitzar el pedró de cara a les eleccions legislatives del proper octubre, que és la primera cita electoral des dels comicis presidencials del 2014.

Un altre atemptat aquest diumenge al nord del país ha deixat sis víctimes mortals (tres dones, dos nens i un home) i tres ferits. Un artefacte explosiu col·locat a la carretera ha esclatat quan passava un vehicle amb civils a prop d’un centre de registre electoral a la província de Baghlan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia