Política

Iceta: “No fem política des de l’any 2012 i tampoc hi ha diàleg a les institucions”

El líder socialista assegura que la Generalitat té “moltes formes de participar” en la reforma del finançament malgrat el 155

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que a Catalunya “no cal mediació internacional” per desencallar la situació política que es viu i que cal fer-ho des del país. “Des del 2012, no hi ha diàleg a Catalunya”, ha assegurat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio.

En aquest sentit, ha afirmat que una mediació “només és possible si les dues parts d’un conflicte accepten aquest paper d’un tercer i això aquí no es dóna”. “A Catalunya hem de fer la política aquí. No fem política des de l’any 2012 i tampoc hi ha diàleg a les institucions”, ha subratllat. De fet, segons ha afirmat, “JxCat no ha volgut establir una relació institucional amb els grups parlamentaris”.

Miquel Iceta ha insistit que els socialistes han fet la seva proposta que no ha tingut resposta: “una reforma constitucional en el sentit federal seria la solució”. I ha reiterat: “Fins que no hi hagi un govern a Catalunya no es pot negociar res. En nom de Catalunya, ara no parla ningú”

El primer secretari del PSC ha afirmat, però, que la Generalitat té “moltes maneres de participar” en una reforma del sistema de finançament encara que no hi hagi govern. Així ho ha dit en ser preguntat sobre si considerava convenient o no que el finançament es reformés amb el 155 vigent.

El líder socialista ha contestat que no li sembla convenient però ha recordat que quan hi havia govern aquest “no va voler participar” de les reunions de reforma del sistema i ha afegit que d’altra banda, el secretari d’Economia actual és el mateix que llavors. “Que ara s’exclamin els que no van voler participar en una negociació em sembla estrany”, ha resumit.

D’altra banda, ha criticat les pintades aparegudes en el domicili particular del secretari d’Organització, Salvador Illa, i ha fet una crida a que tots els partits surtin a dir “que això no està ben fet”; reiterant que s’ha de denunciar qualsevol tipus d’atac d’aquests característiques, independentment del color polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona