Política

El TC dona la raó a la Generalitat i resol que l’Estat no pot intercedir en la tramitació de les subvencions

La llei establia que qualsevol subvenció calia comunicar-se a una base de dades estatal i el tribunal resol que això “pertorba” el funcionament de l’administració

El Tribunal Constitucional (TC) ha donat la raó a la Generalitat i ha dictaminat que l’Estat no pot intercedir en la tramitació i publicació de les subvencions autonòmiques. La Generalitat va presentar un recurs qüestionant la “ingerència” de l’Estat -a través de la Base de Dades Nacional de Subvencions (BDNS)- a l’hora de tramitar les convocatòries de subvencions.

El tribunal ha estimat de forma parcial el recurs i considera que l’obligació d’haver de comunicar a aquesta base de dades estatals “pot produir certes pertorbacions en el funcionament de l’administració”. Fins ara, la llei establia que qualsevol subvenció s’havia de comunicar i que, per acabar-se publicant, calia primer que passés per aquest organisme estatal.

El TC ha declarat inconstitucional una part de l’article 30.1 de la llei general de subvencions. Concretament, aquell que estableix que cal “per conducte” (i per tant, de manera obligada) tramitar les subvencions a través de la BDNS.

Fins ara, la llei establia que la intermediació d’aquest organisme estatal era “necessària”, ja que les comunitats autònomes havien de donar trasllat a aquest organisme abans que es publiqués la subvenció al diari oficial de cada comunitat autònoma. Sense aquest pas, no es podia completar la tramitació.

El tribunal ha donat la raó a la Generalitat i considera que aquest tràmit -fins ara obligatori- “pot produir certes pertorbacions en el funcionament de l’administració”. Entre d’altres, reconeix que aquest procediment produïa un “retard inevitable” de la publicitat de la convocatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC promet arribar al 2% en el pressupost de Cultura l’any vinent

barcelona

El PP demana el vot a qui estigui preocupat per l’ocupació i la inseguretat

GIRONA
rússia

Putin avisa que les forces estratègiques de Moscou estan “preparades pel combat”

barcelona

Eloi Badia: “Recuperarem la sisena hora a l’escola pública”

l’escala

La CUP es compromet a preservar la Gola del Fluvià

sant pere pescador
Estats units

Biden amenaça Israel de deixar d’enviar bombes i munició si envaeix Rafah

barcelona
Joan Duran i Poble
Cap de l’oposició a Caldes de Montbui (ara Caldes)

“Som partidaris de fer petites grans accions de poble”

Caldes de Montbui
Laia Cañigueral
Candidata d'ERC per Girona

“Estem invertint perquè ni una gota del Ter vagi a Barcelona”

Girona
la crònica

Hard Rock, el nom i la cosa