Política

Un treballador mor en un accident a les instal·lacions de Seat Martorell

La víctima va caure per un terraplè quan feia tasques de jardineria amb una segadora

CCOO demana “celeritat” en la investigació de la Inspecció de Treball i denuncia la precarització de les mesures de seguretat que suposa la “política de subcontractació en cadena”

Un treballador va morir aquest dilluns quan feia tasques de jardineria a les instal·lacions de Seat a Martorell. La víctima, de 39 anys i nacionalitat romanesa, treballava per a l’empresa Estudios y Contratas Silvicolas, subcontractada per Acciona.

L’home va caure de la màquina segadora amb la feia tasques de jardineria per un terraplè d’entre 10 i 12 metres que separa el Centre de Recanvis de la fàbrica. Els serveis d’emergències van rebre l’avís cap a dos quarts i mig d’una del migdia. Una ambulància medicalitzada del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va traslladar el ferit a l’Hospital de Bellvitge, on va morir hores després a causa de la gravetat de les ferides.

Fins al lloc de l’accident laboral s’hi van desplaçar diverses dotacions dels Bombers, del SEM i patrulles dels Mossos d’Esquadra. La policia ha posat els fets en coneixement del Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia i del departament de Treball, Afers Socials i Família, d’acord amb els procediments habituals en accidents laborals amb víctimes mortals.

En un comunicat , CCOO ha exigit “celeritat” a la Inspecció de Treball en la investigació oberta per aclarir les circumstàncies de l’accident i determinar si es complien les mesures de seguretat necessàries per desenvolupar l’activitat sense riscos. El sindicat avisa també que, un cop finalitzi la investigació, emprendrà les “accions oportunes per depurar responsabilitats” i evitar nous accidents.

Arran d’aquest nou accident mortal, Comissions reitera la seva denúncia de la “política de subcontractació en cadena”, que al seu parer suposa una precarització de les condicions de treball. Segons el sindicat, aquesta situació es tradueix també “en una precarització de les mesures de prevenció, que posen en risc la seguretat i la salut laboral dels treballadors i treballadores”.

Per CCOO el succés posa de manifest que no es pot “abaixar la guàrdia” i que “cal seguir avançant en drets en l’àmbit laboral per assegurar que ningú perdi la vida on se suposa que s’ha de guanyar el seu mitjà per viure”. El sindicat destaca la circumstància que aquest “lamenta succés” es produeix pocs dies abans del Dia Internacional per la Seguretat i la Salut en el Treball.

Fonts de l’empresa automobilística citades per l’ACN han assegurat que estan col·laborant en la investigació per aclarir els fets.

Tant CCOO com Seat han traslladat el seu condol als familiars de la víctima.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona