Política

El Consell d’Europa acusa el senador del PP Pedro Agramunt d’activitats corruptes per afavorir Azerbaidjan

Un informe dels investigadors diu que va tenir un “paper clau” en una trama de corrupció i ho vincula en tant que president de l’Assemblea Parlamentària

El Consell d’Europa assenyala l’expresident de la seva Assemblea Parlamentària i actual senador del PP Pedro Agramunt com un actor “clau” en una trama de corrupció orquestrada per diversos membres de l’organització internacional que vetlla pels drets humans a 47 estats d’Europa.

En un informe de prop de 200 pàgines elaborat pel cos independent d’investigació de l’organisme amb seu a Estrasburg, s’apunta que existeixen “fortes sospites” que determinats membres i exmembres van involucrar-se en activitats de “naturalesa corruptiva” durant anys a favor d’Azerbaidjan, per silenciar les crítiques del Consell cap al país.

A més, el text conclou també que les evidències –entre elles diversos testimonis– aportades durant el curs de la investigació, que ha durat prop d’un any, demostren també que aquestes activitats haurien tingut a veure amb el seu nomenament com a president de l’Assemblea Parlamentària, càrrec del qual va dimitir l’octubre passat sense donar marge a la votació d’una moció de censura en contra seva signada per 158 parlamentaris.

Per la seva banda, Agramunt ha emès un comunicat en el qual lamenta la que considera que és una “caça de bruixes” contra ell i defensa que les acusacions són “falsedats sense fonament”.

Segons el cos d’investigació, “Agramunt va actuar de forma contrària als requisits del comportament exigit a un ponent”, diuen els experts independents, que citen com a exemple que Agramunt va revelar a Azerbaidjan informacions sobre un informe quan era ponent.

L’informe dels experts independents també recull altres donacions que van potenciar la seva candidatura com ara rellotges, quadres o licors de càrrecs polítics de països de l’Est. Així, es vincula l’èxit de la carrera política del diputat del PP amb la seva amistat amb Azerbaidjan i afirma que el país hauria pagat fins a 200.000 euros per garantir la victòria d’Agramunt en les eleccions a la presidència de l’Assemblea del Consell d’Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona