opinió. President d'ERC a Santa Coloma

Temps d'espera a Santa Coloma

El nou equip de govern (fiscalitzat o no) ha de tenir els seus cent dies de gràcia, democràticament respectats; i això darrer també cal oferir-ho a l'oposició (sí, sí, a l'oposició), que també es troba en l'obligació de gestionar una situació completament nova

No hi estic d'acord. Llegeixo l'altre dia (dijous passat no, l'altre) l'opinió d'un escriptor de la meva ciutat sobre el, diguem-ne, estat del municipi sota el nou consistori pretorià, i trobo que fa un exercici floralesc d'una situació que, com a colomenc, no desitjo a ningú. No desitjo a cap ciutat o poble del món que, sospitosos, els membres del seu govern siguin substituïts per gent neta que intentaran continuar –amb dignitat però sobre la marxa i fiscalitzats– una tasca mínima de govern.

No hi estic d'acord perquè ara, per opinar sobre el cas Pretòria i allò que se'n deriva, cal saber, i no tothom estem en condicions de fer-ho. Perquè el nou equip de govern (fiscalitzat o no) ha de tenir els seus cent dies de gràcia, democràticament respectats; i perquè això darrer també cal oferir-ho a l'oposició (sí, sí, a l'oposició), que també es troba en l'obligació de gestionar una situació completament nova. Ara, a Santa Coloma és temps d'espera.

El desacord és més gran quan jutja els partits extraconsistorials. El seu pas per l'Esquerra Republicana de la nostra ciutat, que presidia, no ha servit per entendre que Esquerra és gent del poble que viu a Santa Coloma. Que sacrifica temps d'estar amb els seus i treballa altruistament perquè algun dia aquesta ciutat formi part d'un país lliure, objectiu anhelat per una part de la ciutadania de Catalunya, com ho demostren els resultats dels referèndums organitzats arreu del territori. Cal treballar, en primer lloc, en el propi municipi.

A Santa Coloma, Esquerra omple un buit polític existent: defensa els drets de les persones davant l'administració local; els drets lingüístics dels catalanoparlants i de la cultura pròpia, denunciant la manca de transparència de l'anterior alcalde, entre altres.

Evidentment, distem molt del projecte de ciutat que l'Ajuntament porta a terme els darrers anys. L'especulació i el totxo, ara s'ha vist, posen en perill la bona marxa dels serveis, disparen la despesa… Santa Coloma és una ciutat amb qualitats que cal potenciar i al llarg dels anys hem fet propostes en aquest sentit que han estat assumides per altres forces polítiques.

Esquerra és democràtica, no cal dir-ho. I el fet de tenir un pacte amb PSC i ICV al govern de la Generalitat no treu que ERC de Santa Coloma hagi de fer seguidisme de les polítiques que fan els socialistes a la ciutat: Pretòria ens ajuda a entendre que no es fomentava la transparència, que els grans projectes urbanístics no tenien la implicació dels veïns, del teixit associatiu… La democràcia també és discrepar.

El tarannà dialogant de la nova alcaldessa ha fet entrar un raig de llum entre els núvols de tempesta que ens assolen de fa anys. El sol, però, encara no lluu. Caldrà fer enrere projectes aprovats, no només els relacionats amb l'urbanisme, sinó també amb el sanejament de les finances; instal·lar l'austeritat en la despesa; modificar els reglaments municipals que cohibeixen la llibertat de les entitats…

A la política hi ha bona gent, però sobren oportunistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Netanyahu assegurà que envairà Rafah amb acord de treva o sense

barcelona
RIPOLL

Badia (Comuns): “L’extrema dreta no té cabuda ni en català ni en castellà”

RIPOLL
política

Aragonès veu “estrafolària” la proposta de Junts per revertir el dèficit fiscal

barcelona
economia

La inflació a la zona euro es manté en el 2,4%

barcelona
política

Serrat, Coixet, Gervasio Deferr o Jorge Javier Vázquez donen suport a Illa

barcelona
política

La CUP, oberta a entendre’s amb ERC, Junts i comuns

barcelona
estat espanyol

Sánchez es torna a investir

Madrid
TEMA DE CAMPANYA

Fer rajar aigua quan no n’hi ha

Girona
Brasil

Bolsonaro s’enreda en la justícia

Buenos Aires