Política

El govern de Roses dona per assolits el 85% dels objectius

L’alcaldessa, Montse Mindan, i els regidors van fer ahir un balanç de tres anys de mandat i del que queda per fer

“A dia d’avui podem dir que s’han complert de l’ordre del 85% dels objectius que ens vam fixar en l’inici de mandat amb el pacte de govern entre CiU i GdP”, diu Montse Mindan. El Teatre Municipal de Roses va ser ahir l’escenari d’un acte públic en què l’alcaldessa de Roses i els regidors del govern rosinc van donar compte de la feina feta en els tres primers anys de mandat, dels reptes pendents per a l’últim any que en queda i també dels projectes que s’han hagut d’ajornar i que no es podran concretar en aquests quatre anys. Mindan, però, també recalca que en certs aspectes s’han pogut tirar endavant projectes “amb acords negociats amb l’oposició” que no s’havien plantejat a l’inici de mandat. Entre aquests destaca el nou tanatori (actualment en fase de tramitació), el rocòdrom o la coberta de graderies al camp de futbol.

“També hem sabut adaptar-nos quan han sorgit noves necessitats o quan les entitats ens han fer arribar peticions”, hi afegeix l’alcaldessa. A tall d’exemple cita el cas de l’Skate Parc: inicialment se’n volia fer un de nou, però la petició de disposar de pistes de petanca ha fet que l’Ajuntament opti finalment per arreglar el parc de patinatge existent sense fer-ne un de nou, i en canvi fer noves pistes de petanca que permetran celebrar-hi un campionat, i convertir una pista de bàsquet en una pista de patinatge, un equipament que no existia a Roses.

Primàries a tocar

A banda d’això, el govern rosinc admet que hi ha coses que no s’han pogut desencallar, i una de les més emblemàtiques és el projecte d’aparcament subterrani al front de mar. S’atribueix a la complexitat del finançament per a un projecte d’aquesta importància, als dubtes existents sobre la viabilitat del projecte, a les directives estatals i als límits de despesa als quals s’ha de cenyir l’Ajuntament. També s’ha allargat el projecte de recuperació de la zona del far però en canvi s’ha pogut desencallar la museïtzació del Castell de la Trinitat, que tampoc no es plantejava a l’inici de mandat.

L’alcaldessa desvincula l’acte d’ahir amb cap proclamació de candidatura per a les eleccions municipals del 2019, però a ningú se li escapa que aquest serà el pròxim pas. Mindan remet a la celebració de les primàries del PDeCAT per decidir si serà candidata. Però queda clar que ella s’hi presentarà, independentment de si apareixen més candidatures en aquestes primàries.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX