Política

El Parlament denuncia la criminalització dels CDR

JxCat, ERC, la CUP i els comuns exigeixen a la fiscalia que retiri les acusacions als comitès

El Parlament va denunciar ahir la criminalització de la protesta social exercida pels Comitès de Defensa de la República (CDR) i “la repressió i la violència institucional” espanyola i va defensar la legitimitat de les mobilitzacions de desobediència civil pacífica, resistent i no violenta d’aquests grups. A instàncies de Junts per Catalunya, ERC, la CUP i amb els vots a favor també de Catalunya en Comú-Podem, la cambra va aprovar una proposta de resolució contra “les operacions de l’Estat que utilitzen diferents cossos policials i instàncies judicials contra els CDR, i que vulneren una i altra vegada tots els drets civils i polítics dels ciutadans”. El text també demana a la fiscalia que retiri les acusacions de rebel·lió, sedició i terrorisme contra activistes per la República.

La diputada de JxCat Mònica Sales va censurar que es pretengui identificar els comitès amb “una suposada violència que no existeix en cap cas” i va trencar una llança a favor de Tamara Carrasco, a qui la fiscalia va arribar a imputar un delicte de terrorisme després de trobar-li un xiulet groc a casa. Des de les files d’ERC, Ruben Wagensberg va reptar l’oposició espanyolista a esmentar un sol referent en la defensa dels drets humans al món “que qualifiqui el moviment sobiranista de violent” i va recordar, per contra, la recent reunió de Carles Puigdemont amb l’activista i artista xinès Ai Wei Wei. Igualment, la cupaire Maria Sirvent va lamentar que es vulgui crear un relat criminalitzador per justificar “una repressió sense límits al més pur estil franquista”. “Gràcies al fet que molts CDR de la història van lluitar per molts drets avui els podem exercir en aquesta cambra”, va reivindicar el diputat dels comuns Joan Josep Nuet.

El dia que ETA es dissolia, Ciutadans, el PSC i el subgrup del PP insistien a vincular els CDR amb violència i van afegir a la samfaina la persecució del professorat de l’IES Palau de Sant Andreu de la Barca, presentat com una humiliació als alumnes fills de guàrdies civils. Sònia Sierra, de Cs, va pintar un panorama a Catalunya amb “criatures plorant i amb atacs d’ansietat” a causa dels comentaris polítics de professors. A tot això, el socialista Ferran Pedret hi va afegir “agressions” a gent que retira llaços grocs i el popular Xavier García Albiol va afirmar que el que fan els CDR “en la majoria d’ocasions és violència i coacció davant d’aquells que no pensen com ells”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer González Urrutia com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona