Política

Els membres de la mesa de l’1-O ja són al Suprem

Simó, Corominas, Nuet, Guinó i Barrufet compareixen davant Llarena

Els ha de comunicar formalment els delictes pels quals els porta a judici

Els exmembres de la mesa Anna Simó, Joan Josep Nuet, Lluís Corominas, Lluís Guinó (l’únic que encara és diputat) i Ramona Barrufet, processats per desobediència, ja han començat a arribar al Tribunal Suprem per declarar davant el jutge Llarena, que els ha de comunicar formalment els delictes pels quals els porta a judici. Es preveu que la vista sigui curta i que no hi hagi cap tipus de mesura cautelar ni diferent a la que hi ha fins ara.

El primer en arribar ha sigut Nuet, acompanyat pel líder d’En Comú Podem, Xavier Domènech. També han arribat Simó, Corominas i Guinó.

Ramona Barrufet no s’ha traslladat fins al Suprem per motius de salut i ha demanat declarar per videoconferència.

Els cinc estan actualment en llibertat provisional. Tots, a excepció de Nuet, van haver de pagar 25.000 euros de fiança per eludir la presó el passat mes de novembre. El jutge els vol portar a judici perquè considera que van desatendre de manera “perseverant i tenaç” els advertiments del Tribunal Constitucional quan van permetre la votació, entre d’altres, de la Llei del referèndum i la de transitorietat i també la votació de la declaració d’independència el passat 27 d’octubre.

Els cinc exmembres sobiranistes de la Mesa han hagut de tornar aquest dilluns al Suprem pel que es coneix com les declaracions indagatòries. Durant la vista, el jutge Pablo Llarena els notificarà el processament per desobediència. Tal i com va passar durant les vistes dels dies 16,17 i 18 d’abril (on van comparèixer els consellers empresonats i Forcadell), tindran l’oportunitat de respondre qüestions plantejades pels seus advocats o per alguna altra de les parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia