Política

ERC defensa que trobaran “la fórmula idònia” per formar govern

La diputada Esther Capella assegura que hi ha temps fins “el dia d’abans”

La portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich, assegura que Puigdemont “té el dret a poder ser escollit president”

La diputada de ERC al Congrés dels Diputats, Esther Capella, ha assegurat aquest matí que la majoria independentista del Parlament de Catalunya trobarà “la fórmula idònia” perquè hi hagi un Govern “que esmeni democràticament el 155” en els terminis previstos. Capella ha anat al Tribunal Suprem a donar suport als cinc exmembres de la Mesa del Parlament que han comparegut davant del jutge Pablo Llarena. La diputada ha assegurat que hi ha temps “fins el dia abans” i ha reiterat que trobaran la fórmula. “No es posin nerviosos”, ha dit als periodistes. A la pregunta de si la fórmula passa per investir el president Carles Puigdemont, Capella ha insistit que no té una “bola de vidre” però per ha assegurat que els independentistes seran “capaços d’articular un govern que defensi les polítiques públiques i la república catalana”.

A les portes del Tribunal Suprem, la portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich, també ha assegurat que el líder de JxCat, Carles Puigdemont “té el seu dret a poder ser escollit president de Catalunya”. “És diputat i se li han de garantir els drets polítics” ja que va poder-se presentar a les eleccions del 21-D, ha afirmat. La portaveu ha lamentat “distorsions constants i desafortunades” cap al Parlament des de les institucions estatals en aquest sentit. En qualsevol cas, ha afirmat que el seu partit rebutja repetir les eleccions: “La nostra obligació és fer govern abans del dia 22”, just quan s’esgota el termini perquè es convoquin automàticament nous comicis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia