Política

La Guàrdia Civil haurà de cedir les converses de l’1-0

El jutjat admet les diligències de les proves en la querella conjunta de Girona, Aiguaviva i Sant Julià

El jutjat d’instrucció número 2 de Girona, que investiga les càrregues de l’1-O, ha admès les diligències de les proves que havien proposat els advocats voluntaris que s’encarreguen de la defensa de la querella col·lectiva interposada pels Ajuntament de Girona, Aiguaviva i Sant Julià de Ramis. Entre aquestes proves destaca la que demana als Mossos d’Esquadra de Girona que duguin a terme “les gestions necessàries per obtenir la transcripció i els enregistraments de les comunicacions realitzades entre els agents de la Guàrdia Civil i els seus centres operatius i comissaries entrant a les comissaries i casernes d’aquests cossos” durant l’1 d’octubre. Així, el jutjat obre la porta al fet que els Mossos investiguin les converses dels agents de la Guàrdia Civil durant l’operació. La jutgessa, però, vol escoltar els arguments de la fiscalia abans d’admetre aquesta diligència, sol·licitada per l’acusació popular.

El portaveu dels advocats voluntaris, Albert Carreras, va explicar ahir que és “molt important” que s’hagin admès la majoria de les proves que havien demanat. “Això ens permetrà d’avançar en la investigació i en la querella”, va afirmar Carreras.

El rol de la delegació

La interlocutòria també demana aclarir quin va ser el paper de la delegació del govern espanyol el dia del referèndum i per què els agents van actuar en uns col·legis determinats. La jutgessa va admetre formalment a tràmit la querella per un presumpte delicte de tortures i un altre de lesions, però descarta que n’hi hagués cap contra els drets individuals.

Entre d’altres proves proposades pels advocats, hi ha la de les imatges d’aquell dia tant de mitjans de comunicacions com d’institucions. En aquest sentit, es requereix a l’Ajuntament de Girona que aporti les imatges compilades a través del web i que s’incorpori el vídeo de l’actuació realitzada pels agents de policia en el col·legi Verd. Un altra de les proves sol·licitades que va destacar el portaveu dels advocats, Albert Carreras, és la que sol·licita a la sala penal del Tribunal Superior de Justícia. Es tracta de l’informe policial requerit al coronel Pérez de los Cobos encarregat de coordinar als Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

LA FRASE

És molt important. Això ens permetrà d’avançar en la investigació i en la querella
Albert Carreras
portaveu dels advocats voluntaris

LA XIFRA

200
denunciants
són els que porta la defensa per les càrregues de l’1 d’octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona