Política

Iceta insta Torra a aprofitar el discurs d’investidura per demanar disculpes

El líder del PSC creu que seria convenient que el candidat marqui un “abans i un després” entre el seu passat d’activista i la nova etapa com a president

Confia que el nou govern no sigui “vicari” ni “supeditat” a Puigdemont

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha reclamat al candidat a la investidura, Quim Torra, que demani perdó per les “desqualificacions” que va fer en missatges a les xarxes socials per marcar així “un abans i un després”.

En declaracions als mitjans des del Parlament, Iceta ha valorat que Torra haurà de “revisar molt seriosament” alguns dels plantejaments públics que ha fet fins ara. L’ha avisat que sinó ho fa, “una part del país no podrà confiar en la seva tasca”.

El primer secretari del PSC ha recordat a Torra que hi ha una “bona part dels catalans que se senten espanyols” i, per tant, les seves paraules no desmereix gent d’un altre país sinó “ciutadans de Catalunya als que ha de representar i servir”.

És per això que considera que hauria d’aprofitar el discurs d’investidura per demanar disculpes per les seves expressions utilitzades en piulades de fa sis anys a les xarxes socialsi “marcar distància clara entre el que va ser la seva fase d’activista de la que pugui ser la nova etapa com a president”. “Seria molt bo que hi hagués un abans i un després si vol fer un paper, que és obligat, de tancar ferides i intentar recosir un país dividit”, ha opinat.

D’altra banda, ha esperat que el govern sigui efectiu i no “vicari” i que el president no estigui “supeditat” a cap altra persona. “No convé l’aire de provisionalitat, ni l’espècie de dualisme entre un govern a l’interior i un governa l’exterior”, ha declarat.

Iceta ha reivindicat que el poder del president de la Generalitat rau en la confiança que li dona el Parlament i no ha de “subordinar-se a les voluntats d’altres persones”. Ha afegit que si això passa serà dolent per a les institucions i va “contra el sistema institucional i la llei”.

Per últim, el primer secretari ha explicat que en la conversa amb el president del Parlament, Roger Torrent, li ha tramès que li hagués agradat més que el ple fos dilluns i dimecres però que els socialistes no posarien impedients perquè compartien que s’havia trigat molt en arribar fins a la investidura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona