Política

Rajoy i Sánchez es reuneixen per parlar del 155 a Catalunya

La trobada ha durat uns 45 minuts a la Moncloa per analitzar la situació a Catalunya després de la investidura de Torra

El president es panyol es reuneix dijous amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, s’han reunits ja a la Moncloa per intercanviar opinions sobre la situació que s’obre amb la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat i el probable fi de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya.

Minuts després de les 9:30 hores, Rajoy ha rebut Sánchez a l’escala del Palau de la Moncloa i, amb gest somrient, l’ha convidat a passar a l’interior després de fer les fotogradies en un ambient distès i cordial.

Fonts del PSOE han avançat que Sánchez donarà el seu suport al govern espanyol davant de qualsevol il·legalitat que pugui repetir-se a Catalunya, encara que al mateix temps demanarà a Rajoy que tingui iniciativa política davant el repte independentista.

Després de la investidura de Torra aquest dilluns al Parlament, el president del govern espanyol va oferir “entesa i concòrdia” al nou president català però el va avisar que garantirà que en tot moment compleixi la llei i la Constitució.

Després de la reunió amb Sánchez, Rajoy viatjarà aquest migdia a Bulgària convidat pel seu homòleg, Boiko Boríssov.

Quan torni a Madrid, Rajoy mantindrà una trobada dijous amb el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que li va reclamar que “rectifiqui” i plantegi estendre l’aplicació de l’article 155 més enllà de la formació d’un nou Govern davant l’anunci de Torra de crear una República catalana.

En resposta a Rivera, Rajoy va demanar “mesura” i va defensar aparcar per ara l’“ansietat”, perquè encara que no li ha agradat gens el que ha sentit del nou president català, el jutjarà pels seus fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia