Política

Cs crea una plataforma perquè els espanyols superin la crisi catalana amb unitat 

Ciutadans ha posat aquest diumenge en marxa una plataforma cívica que busca sumar suports a la idea d’unitat que té el partit taronja per així superar el que consideren la crisi catalana i que Espanya “es torni a donar la mà” i recuperi la “dignitat”. 

Comença així una gira d’un any per tots els racons del país per donar a conèixer aquesta proposta, que pretén superar el desafiament independentista posant en valor tot el que “uneix” als espanyols, segons ha explicat el líder de Cs en la presentació d’aquesta iniciativa que ha tingut lloc en un multitudinari acte al Palau Municipal de Congressos.

A partir d’ara, amb aquesta plataforma en marxa, Rivera ha assegurat que cap espanyol haurà de tornar a demanar “perdó” per utilitzar la bandera del país o parlar el castellà, advertint que al segle XXI els adversaris són els qui volen “dividir” el país i no els qui estan “una miqueta més a la dreta o a l’esquerra”.

Aquest projecte té el “repte”, ha dit, de fer compatible el que comparteixen tots els espanyols amb la seva pròpia diversitat, cridant tothom a sortir a defensar “sense complexos” l’Espanya diversa, “orgullosa de la seva unió” i recuperar “l’autoestima”.

“Que no ens facin escollir entre el que ens uneix i el que ens enriqueix”, ha recalcat el president del partit, qui ha lamentat que a causa dels “badades” d’alguns s’hagi posat “en escac” a la nació. En tot cas, pensa Rivera que és possible capgirar això perquè existeixen “tots els elements” perquè Espanya torni a ser “imparable”.

El que no ha fet avui és referència alguna a la decisió del president del govern de Mariano Rajoy de mantenir el 155 mentre analitza la viabilitat del nou govern de la Generalitat, una decisió que ahir a la nit va traslladar a Rivera i al líder del PSOE, Pedro Sánchez.

Molta bandera espanyola entre el públic i a l’escenari, on onejaven de manera virtual, i una “gran sorpresa” que s’ha reservat Cs per gairebé el final, l’actuació improvisada de Marta Sánchez, que s’ha animat a cantar a cappella la seva versió de l’himne espanyol que “va estrenar” fa quatre mesos no sense polèmica.

Primer unes paraules, entretallades per les llàgrimes, amb les que ha volgut deixar clar que la seva intenció amb aquesta lletra era compartir “els seus sentiments” amb tots aquells que, com ella, se senten espanyols.

L’altra sorpresa, encara que és aquest cas a distància, ha estat l’ex-primer ministre francès Manuel Valls, que ha estat també present en el llançament d’aquesta plataforma a través d’un vídeo on ha apostat per la unitat d’Espanya davant “aquest independentisme” que, segons ell, condueix al “racisme” i divideix a la societat catalana i espanyola.

El que no ha revelat és si finalment acceptarà l’oferta d’encapçalar la candidatura de Cs a l’Ajuntament de Barcelona. A més han intervingut altres persones, algunes conegudes, en representació d’aquesta societat civil a la que apel·la Cs, com el periodista Santi Acosta, que ha comptat el que per a ell representa la unitat en una família en la qual també hi ha independentistes i en la que “cal tirar endavant” la Nit de Nadal, ha ironitzat.

La periodista i escriptora Jimena Bañuelos ha destacat la sanitat pública com un d’aquests valors d’unió després de relatar, amb emoció, que ella va superar una leucèmia fa dotze anys gràcies a ella.

Pedro García Aguado, presentador del programa Hermano mayor, conegut per ser “el domador de chonis i canis”, ha fet broma sobre el programa, i el científic cubà Eduardo López Collazo ha agraït a Espanya per permetre-li viure “en llibertat”.

La plataforma “Espanya Ciutadana” part d’un manifest que recull els seus principis inspiradors i els seus objectius i que destaca que ha arribat l’hora de construir entre tots “un nou projecte nacional per poder fer front al populisme i al nacionalisme”.

El document apel·la a defensar els valors de la unitat i la igualtat i a mostrar “amb normalitat” els símbols que uneixen a tots els espanyols i anuncia que “ve l’Espanya dels ciutadans lliures i iguals”. “L’Espanya ciutadana ja és aquí. Uneix-te”, anima Cs en el seu manifest. 

Aquesta iniciativa se’n va a desenvolupar mitjançant trobades, que se n’aniran programant per tot Espanya, i també a través d’un web “interactiu” i les xarxes socials.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia