Política

El tribunal alemany rebutja la presó per Puigdemont com demanava la fiscalia

La fiscalia havia demanat l’extradició del president per rebel·lió

El tribunal d’Schleswig-Holstein descarta un altre cop equiparar el delicte de rebel·lió espanyol amb l’alta traïció alemanya

El tribunal alemany d’Schleswig-Holstein ha rebutjat l’empresonament de Carles Puigdemont com demana la fiscalia perquè no considera que hagi augmentat el risc de fuga i, per tant, les mesures cautelars es mantindran com fins ara, fins que el tribunal es pronunciï definitivament sobre la seva extradició.

La fiscalia d’Schleswig-Holstein havia demanat a l’Audiència Territorial l’extradició per rebel·lió de Puigdemont després d’examinar els nous documents presentats per la justícia espanyola, és a dir, pel jutge Pablo Llarena. Així, la fiscalia havia indicat que preparava una petició d’extradició per rebel·lió, que equipara als delictes alemanys d’alta traïció i alteració de l’ordre públic. Amb tot, “basant-se en els fets reals del procediment, el tribunal no veu una augment de risc de Carles Puigdemont i, per tant, seguirà lliure”, ha indicat el jutjat en un comunicat.

La setmana passada, el jutge Llarena va escriure la fiscalia alemanya per informar-la de la decisió de Bèlgica de no extradir Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig i advertir-la que no cometés “el mateix error”.

Un altre tuit enigmàtic

L’advocat i coordinador de la defensa dels membres del govern a l’exili, Gonzalo Boye, ha tornat a fer u na piulada , en aquest cas, posterior a la notícia sobre la decisió del tribunal alemany d’Schleswig-Holstein.

Boye s’ha caracteritzat aquestes últimes setmanes per fer tuits enigmàtics que han permès preveure bones notícies en relació als seus clients, els membres del govern a l’exili. Caldrà saber si aquest nou tuit també és una predicció de la resolució final sobre l’extradició de Carles Puigdemont.

Aquesta tarda, el tribunal ha fet pública una interlocutòria en la qual no només descarta equiparar el delicte de rebel·lió espanyol amb l’alta traïció alemanya, sinó que diu que, de forma “preliminar”, tampoc veu “una criminalitat per alteració de l’ordre públic”. En la seva interlocutòria, els magistrats de Schleswig-Holstein també asseguren que la documentació de les autoritats espanyoles respecte al possible delicte de malversació inclou “informacions contradictòries”.

Amb tot, els jutges reiteren que encara s’està considerant una extradició per malversació.

La fiscalia, però, encara no ha fet una petició oficial d’extradició. Així, el posicionament del tribunal tampoc és definitiu, en cas que el ministeri públic finalment presentés la petició d’extradició per aquests delictes, s’hauria de posicionar formalment.

Les comunicacions entre la fiscalia i el tribunal s’han fet públiques aquest dimarts perquè els magistrat han rebutjat la petició d’empresonament preventiu de Puigdemont que havia fet la fiscalia, i que datava del 9 de maig. El text conclou que no hi ha “noves circumstàncies” que justifiquin l’empresonament preventiu del president de la Generalitat destituït.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.