Política

El PDeCAT celebrarà una assemblea ordinària al juliol

Mercè Conesa avisa els crítics que és “extemporani” canviar ara la direcció

Marta Pascal insisteix que el conclave ha de servir per “sumar” mentre el nom de Joan Ramon Casals pren força per disputar-li la coordinació

El Partit Demòcrata (PDeCAT) celebrarà una assemblea ordinària els dies 20, 21 i 22 de juliol a Barcelona, tal com ha anunciat la coordinadora general de la formació, Marta Pascal, en una roda de premsa aquest dimarts al matí des de la seva seu. El conclave ha de servir per “sumar”, “integrar les diferents sensibilitats al si del partit” i definir els lideratges del PDeCAT, segons ha insistit Pascal. Setmanes després que diferents sectors crítics amb l’actual direcció es comencessin a organitzar per forçar un relleu a l’executiva al juliol, la presidenta del Consell Nacional, Mercè Conesa, ha avisat que és “extemporani” demanar ara un canvi: “D’aquí dos anys em semblarà perfecte, però en aquest moment no pertoca”, ha argumentat la també presidenta de la Diputació de Barcelona. El nom de l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, pren força per disputar la coordinació del partit a Pascal.

El Consell Nacional d’aquest cap de setmana ha d’aprovar les dates de l’assemblea del juliol, que tal com indiquen els estatuts del PDeCAT s’ha de celebrar al cap de dos anys de la fundació del partit (2016). A banda, durant les properes setmanes s’elaborarà un reglament per reglar l’assemblea dels dies 20, 21 i 22 de juliol, així com l’ordre del dia. Per normativa no pertocaria canviar els òrgans de la direcció aquest estiu, ja que el mandat acabaria el 2020. Tot i això, els sectors crítics que encapçalen el propi Casals, a més del futur conseller d’Interior, Miquel Buch; el president de l’ACM, David Saldoni; o la diputada al Congrés Míriam Nogueras; tenen la intenció de forçar un canvi reglamentari al Consell Nacional perquè es tornin a votar els càrrecs orgànics.

En aquest sentit, la més contundent ha estat Conesa, que de seguida ha donat suport a l’actual direcció. La presidenta del Consell Nacional ha recordat que encara hi ha dos anys de vigència del mandat, i que els actuals dirigents del PDeCAT ja van superar les primàries del 2016. A més, ha reiterat que l’assemblea del juliol hauria de ser “bàsicament ideològica”: “No és on es tornen a triar els càrrecs unipersonals escollits en el seu moment al Congrés fundacional, però en qualsevol cas és una opció que s’haurà de treballar en els propers mesos”. Conesa, doncs ha apuntat que no estan previstes les eleccions internes però alhora ha admès que es podrien forçar, també per adaptar la direcció al “nou moment” i a la relació amb JxCat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia