Política

Domènech afirma que el PP s’ha declarat “corrupte judicialment” i acusa Cs de ser els seus “còmplices”

El líder de CatECP diu al PSOE que seria “incomprensible” no impulsar una moció de censura

El president del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem (CatECP), Xavier Domènech, ha contestat al president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, que no hi ha “casos aïllats” sinó que s’està davant del “cas PP”, qui ha apuntat que “s’ha declarat corrupte judicialment”. Després de fer-se pública la sentència pel ’cas Gürtel’, Domènech ha assegurat que el que hi ha hagut és un “sistema de corrupció organitzada” per part dels populars. Ha afegit que aquesta situació té “còmplices”, entre els que ha situat Cs i ha posat sobre la taula que “no és casualitat” que els pressupostos s’aprovessin amb el seu suport un dia abans de fer-se pública la sentència. A més, ha dit al PSOE que seria “incomprensible” que, tenint els números per fer-ho, no s’impulsés una moció de censura per fer fora el PP del govern espanyol.

Domènech ha afirmat que “és la primera vegada que un partit que governa l’Estat es declara tot ell corrupte” i per això ha assegurat que és urgent actuar per fer-lo fora del govern espanyol.

El líder de CatECP ha apuntat cap a Ciutadans, de qui ha dit que són un còmplice “claríssim” del PP i a qui ha acusat de proclamar-se el partit de la regeneració però que després “els fets són els que són”. “Van fer possible que el PP seguís governant, van votar els pressupostos que han fet possible que el partit condemnat per corrupció segueixi dos anys més”, ha declarat.

També s’ha dirigit al PSOE, a qui ha instat a donar suport a una moció de censura amb Podem, una moció que ha definit com “la de la dignitat, la decència i l’honradesa”. En aquest sentit, ha fet una crida a que “torni” el Pedro Sánchez que va guanyar les primàries dient que treballaria amb Podem i les confluències i que aposataria per un estat “plurinacional”. Ha recordat també que a Madrid els socialistes sí van posar sobre la taula la moció i ha dit que si aquest cop no ho fa “estaria dient que els espanyols són menys que els madrilenys”.

Per últim, s’ha dirigit als partits polítics catalans “que no són culpables ni còmplices però sí responsables” per tal que es posicionin sobre la necessitat d’impulsar aquesta moció de censura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona