Política

Els líders de les dues corees es reuneixen en secret i per sorpresa per parlar de la cimera amb els Estats Units

El president sud-coreà, Moon Jae-in, i el líder nord-coreà, Kim Jong-un, es troben durant dues hores a la frontera

L’entrevista es produeix dos dies després de l’anunci del president nord-americà, Donald Trump, de cancel·lar la reunió amb Kim a Singapur

El president de Corea del Sud, Moon Jae-in, i el líder del règim nord-coreà, Kim Jong-un, s’han trobat aquest dissabte per tractar de millorar les seves relacions i parlar de la possible celebració de la cimera entre Kim i el president nord-americà, Donald Trump.

Els dos dirigents s’han reunit en secret i totalment per sorpresa durant un parell d’hores a la frontera militaritzada entre les dues corees, segons ha informat l’oficina del president sud-coreà.

“Els dos líders han intercanviat opinions de manera amistosa de cara a implementar la declaració de Panmunjom del 27 d’abril i per aconseguir que se celebri amb èxit una cimera entre Corea del Nord i Estats Units”, ha explicat el portaveu del gabinet presidencial, Yoon Young-chan.

L’oficina de Moon no ha aportat més detalls sobre la trobada i tampoc no ha revelat qui l’ha sol·licitada. Sí que han avançat que el president sud-coreà anunciarà els resultats de la reunió d’avui a les deu del matí d’aquest diumenge hora local (3 de la matinada hora catalana), d’acord amb el que han acordat les dues parts.

L’entrevista entre els dos dirigents coreans es produeix només dos dies després que Trump cancel·lés de manera sobtada la seva cimera amb Kim Jong-un per tractar sobre el possible desmantellament del programa nuclear nord-coreà. No obstant això, aquest divendres Trump va fer un pas enrere i es va mostrar obert a celebrar la robada del 12 de juny a Singapur, tal com estava previst.

És la segona vegada que tots dos es veuen en un mes, una circumstància improbable fins a poc per a dos països que, tècnicament, continuen en guerra. El passat 27 d’abril ja van celebrar una primera cimera on van signar una declaració on es comprometien a treballar per la “total desnuclearització” de la península de Corea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia