Política

Madrid autoritzarà en breu la publicació al DOGC dels nomenaments del govern de Torra

Es podria publicar en una edició especial aquest mateix dimecres o en el butlletí ordinari que es difon passada la mitjanit

El Ministeri de Justícia creu que no caldrà fer cap tràmit per a l’aixecament del 155

L’executiu de Mariano Rajoy autoritzarà en breu la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) dels nomenaments dels consellers de Joaquim Torra un cop el president de la Generalitat ha modificat la composició del Govern per eliminar-ne els noms dels consellers empresonats o a l’estranger, tal com volia La Moncloa. Fonts del Ministeri de Justícia han apuntat que un cop nomenats els nous consellers, el seu executiu no demorarà més la publicació que els donarà efectivitat jurídica, de manera que el DOGC rebrà en les pròximes hores la comunicació necessària per incloure’ls o bé en una edició especial o bé a l’ordinària que es fa pública passades les 12 de la nit.

Les mateixes fonts apunten que –malgrat que ho estan estudiant- consideren que un cop els consellers hagin pres possessió del càrrec no caldrà fer cap tràmit més per a l’aixecament de la intervenció per l’article 155 de la Constitució. El motiu, addueixen, és que el propi acord del 155 aprovat al Senat ja estableix que l’article deixarà de tenir vigència en el moment en què el govern en ple prengui possessió.

La vicepresidenta del govern espanyol, S oraya Sáenz de Santamaría, ha confirmat a la sessió de control al Congrés la intenció del seu executiu d’aixecar el 155 . A preguntes del diputat de Podem Josep Vendrell, ha dit que ells “a diferència de Podem sí que complim les lleis” i que, un cop Torra ha modificat els consellers, el 155 decaurà.

Ara bé, ha llençat un missatge a Torra, i ha alertat que estaran atents a tota l’acció de Govern. “Però el Govern no podrà fer el que cregui convenient i haurà de complir les lleis”, ha manifestat.

Aquest dimarts, després que el president Torra anunciés el canvi a la composició del seu executiu, fonts de l’equip del president espanyol van atribuir aquest fet a la seva “fermesa i determinació” en la defensa de la legalitat. “El govern vol destacar que la seva fermesa i la seva determinació a l’hora de defensar la legalitat són les que han garantit als ciutadans de Catalunya el dret a disposar d’un govern en condicions de complir les seves obligacions i atendre a les seves responsabilitats”, han afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona