Política

Cs lamenta que Sánchez no expliqui què ha pactat amb els “separatistes” per ser president “a qualsevol preu”

El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, acusa Rajoy i el líder del PSOE d’un “intercanvi d’escombraries poc edificant” sobre corrupció

El portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, s’ha dirigit directament al primer secretari del PSOE, Pedro Sánchez, per preguntar-li “què ha pactat amb els separatistes”. En declaracions als periodistes després del debat sobre la moció de censura de Sánchez contra el president del govern, Mariano Rajoy, Girauta ha alertat que està en joc la permanència del sistema i el respecte a les normes constitucionals. “Per què no ens explica si indultarà les persones que ni tan sols han estat condemnades? Què passarà amb la nació de nacions?”, ha preguntat per desprès afegir que Sánchez està disposat a pagar “qualsevol preu” per passar una estona a La Moncloa. A més, ha insinuat que el líder del PSOE vol impulsar un Estatut català inconstitucional. D’altra banda, ha carregat contra Sánchez i Rajoy per haver protagonitzat un “intercanvi d’escombraries poc edificant” sobre casos de corrupció.

Girauta ha lamentat que Rajoy estigui “enrocat” en no convocar eleccions i Sánchez vulgui ser president “a qualsevol preu”. En referència al debat d’aquest matí dins l’hemicicle del Congrés, Cs ha trobat a faltar explicacions per part de Sánchez sobre els seus pactes amb els partits independentistes. Així doncs, Girauta dona per fet que el líder del PSOE ha arribat a acords a canvi dels seus vots.

El portaveu de Cs també ha considerat “alarmant” que Sánchez hagi “deslegitimat” l’Estatut de Catalunya i, segons Girauta, això suposa que legitima un estatut inconstitucional per a Catalunya. En aquest context, ha insinuat que el “cost” que pagarà Sánchez serà impulsar un Estatut fora de la Constitució.

“Pot estar disposat a pagar qualsevol preu per passar per La Moncloa una estona. Les nostres esperances, que són mínimes, i el que és desitjable és que Sánchez retiri la moció de censura i que Rajoy convoqui eleccions”, ha reblat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat del Vallès

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona
Xevi Guitart
Delegat del govern de la Generalitat a Girona

“Vinc d’un vaixell i m’he ficat en un gran transatlàntic”

Girona
Elena Vila
Cap de l’oposició a Sant Cugat del Vallès (PSC)

“Falta ambició i no som la ciutat de referència que havíem estat”

SANT CUGAT DEL VALLÈS
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona