Política

Batet i Borrell, entre els escollits de Sánchez per formar part del seu Govern

El secretari d’Organització, José Luis Ábalos, serà l’encarregat de Foment i Carmen Calvo, exministra de Cultura, ocuparà la vicepresidència i serà ministra d’Igualtat

La consellera andalusa María Jesús Montero es farà càrrec d’Hisenda

Es comencen a conèixer els noms de les persones que configuraren el govern de Pedro Sánchez. Si ahir al vespre es perfilava Josep Borrell com a ministre d’Afers Exteriors –una elecció que ha aixecat alguns recels–; aquest matí, s’ha sumat a la llista una altra catalana, Meritxell Batet, que forma part de l’executiva del PSC i que s’ocuparà de la política autonòmica del nou executiu. Batet pot ser una peça clau per restablir, com va apuntar Sánchez al discurs de la moció de censura, ponts amb Catalunya. Té 45 anys, va néixer a Barcelona, és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra i també va fer cursos de doctorat. Ha exercit com a professora de Dret Administratiu i Constitucional. En la seva trajectòria política destaca la col·laboració amb Narcís Serra en la primera secretaria del PSC. El 2004 va concórrer a la llista al Congrés de PSC com a independent i, posteriorment, es va afiliar al partit.

Carmen Calvo

L’exministra de Cultura i secretària d’Igualtat del PSOE, Carmen Calvo, serà vicepresidenta i ministra d’Igualtat, segons han confirmat fonts properes al president espanyol. Calvo, de 61 anys, nascuda a Cabra (Còrdova), és doctora en Dret Constitucional i va ser la negociadora en nom del PSOE de l’aplicació de l’article 155 a Catalunya. Carmen Calvo va ser consellera de Cultura del govern andalús entre els anys 1996 i 2004, fins que va assumir el ministeri del mateix ram en el primer govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Al 2007, va ser substituïda al càrrec per César Antonio Molina. Posteriorment, va ser vicepresidenta primera del Congrés dels Diputats (2007-2008) i a partir d’aquest any presidenta de la Comissió d’Igualtat de la mateixa cambra fins el 2011. A nivell de partit, és membre de la Comissió Executiva Federal del PSOE i ocupa la secretaria de l’Àrea d’Igualtat.

José Luis Ábalos

L’actual secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, es perfila com el nou ministre de Foment. Ábalos va ser l’escollit per Sánchez per defensar la moció de censura al Parlament i es considera una de les persones que formen part del nucli dur del nou president.

Ábalos, de 59 anys i diputat per València al Congrés dels Diputats des del 2008. És mestre de professió i consultor de Cooperació Internacional. Anteriorment, havia estat diputat al parlament del País Valencià (2003-2007) i anteriorment regidor de l’Ajuntament de València (1999-2009).

María Jesús Montero

La consellera d’Hisenda i Administració Pública de la Junta d’Andalusia, Mª Jesús Montero, serà la nova ministra d’Hisenda del govern de Pedro Sánchez. Nascuda a Sevilla el 1966, Montero és llicenciada en Medicina i ha ocupat la conselleria de Salut des del 2004 fins el 2013, quan va passar a ocupar-se dels comptes públics amb el PSOE andalús. En els últims anys, ha complert amb la llei d’Estabilitat Pressupostària a Andalusia, tant amb l’objectiu de dèficit, com amb la despesa i el deute. Montero ha coincidit en múltiples ocasions amb Aragonés i Oriol Junqueras als Consells de Política Fiscal i Financera i fins ara havia conduit els comptes del govern de Susana Díaz amb el repte de quadrar els objectius de dèficit.

Teresa Ribera

L’exsecretària d’Estat de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Teresa Ribera, serà la nova ministra encarregada de dirigir l’àrea d’Energia, Aigua, Medi Ambient i Canvi Climàtic, segons han confirmat fonts de l’entorn del nou govern. És llicenciada en Dret per la Universitat Complutense de Madrid i diplomada en Dret Constitucional i Ciència Política Constitucional, amés de pertànyer al Cos Superior d’Administracions Civils de l’Estat.

Nadia Calviño

Es perfila com la nova ministra d’Economia en el govern de Sánchez, segons han confirmat a Efe fonts del PSOE. Nadia Calviño és llicenciada en Econòmiques per la Universitat Complutense i en Dret per la UNED. Actualment és directora General de la Direcció de Pressupostos de la Comissió Europea i alta funcionària a Brusel·les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona