Política

La CUP afirma que “no hi ha Govern restituït ni Govern efectiu”

Natàlia Sànchez avisa el president de la Generalitat que va “en contra direcció” per aconseguir que la CUP se sumi al seu projecte

La diputada de la CUP Natàlia Sànchez ha demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que deixi “d’enganyar”. En la seva intervenció en el marc de la compareixença de Torra per explicar l’estructura del nou Govern, Sànchez ha denunciat que no s’han complert cap dels objectius. “Ni Govern restituït ni Govern efectiu”, ha etzibat. Segons la diputada cupaire, el Parlament continua sota “estat d’excepció”, les institucions es mantenen “segrestades” i les finances de la Generalitat “intervingudes”. Segons la CUP, es tracta d’un Govern “netament autonòmic” que farà polítiques “neoliberals” i ha alertat que si volen un projecte de 70 diputats en què s’hi sumi la CUP, “no van per bon camí sinó en contra direcció”.

Sànchez ha començat la seva intervenció assegurant que “la democràcia continua suspesa i que la repressió de l’Estat va fent camí”. En aquest context, ha reclamat directament al Govern de Torra que no enganyi els ciutadans. “Tot el país com el Parlament continua en estat d’excepció. No s’enganyin , no ens enganyin i no enganyin la gent, parin si us plau”, ha exclamat.

Segons la CUP, per més “miratges” que arribin des del PSOE, no s’han recuperat les institucions que, per a Sànchez, continuen segrestades. Malgrat retreure al nou Govern que no tingui la intenció de dirigir-se cap a la “ruptura”, sí que ha agraït la “valentia” dels consellers d’acceptar el càrrec tenint en compte el context de “manca de llibertats”.

Pel que fa al pla de govern, la CUP ha denunciat que el Govern de Torra és “netament autonòmic” amb el propòsit de desenvolupar l’autonomia i compromès amb “polítiques neoliberals”. I ha avisat que amb aquestes polítiques “no es guanyarà ni una sola engruna de sobirania”.

La CUP també ha posat en dubte que el Govern serveixi per ampliar la base social independentista. “Si volen un projecte de 70 diputats no van per bon camí, van en contra direcció”, ha alertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els bombardejos israelians colpegen Rafah abans de l’anunciada ofensiva

barcelona
Portugal

El creixement de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Presenten una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona