Política

Albiol critica que Torra s’hagi reunit amb “l’anterior Govern” abans que amb l’oposició

El líder del PPC dubta de si el president de la Generalitat té prou confiança en tots els seus consellers ja que considera que l’executiu el formen “segones o terceres opcions”

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha criticat que el cap del Govern, Quim Torra, s’hagi reunit amb “l’anterior Govern” abans que amb els grups de l’oposició. En la seva intervenció al ple d’aquest dimecres al matí, després que Torra presentés l’estructura de l’executiu, Albiol ha opinat que els consellers del Govern de Carles Puigdemont no poden donar “gaires consells” ni tampoc són cap “exemple a seguir” per al nou executiu de Torra. Així mateix, Albiol ha acusat el 131è president de la Generalitat de governar només per als qui l’han votat. A més, el cap de files del PPC s’ha mostrat dubtós sobre si Torra té prou confiança en tots els seus consellers, ja que considera que el seu executiu el formen “segones o terceres opcions”.

Albiol troba “poc justificable” que Torra s’hagi anat reunint amb els representants del Govern que hi havia abans de l’aplicació del 155 diverses vegades, i que ara encara no s’hagi trobat amb els representants de la societat que no són independentistes. Sí que ha reconegut, però, que Torra els hagi emplaçat a trucar-se de cara a la setmana que ve. Pel que fa a la composició de l’executiu, el dirigent constitucionalista ha opinat que els consellers semblin “pedaços” per complir amb el “ritual” de formar el Govern per als propers mesos. Això sí, Albiol ha conclòs que, tot i tenir “poques esperances”, a partir d’ara valorarà els fets i no les paraules.

Albiol també ha dit que Torra i el seu Govern estan instal·lats en una “realitat virtual” i una “dimensió superior”, que no els permet veure el que passa de debò a Catalunya. Així mateix, ha acusat l’executiu d’estar “segrestats” per un “fugitiu” de la justícia, en referència a Puigdemont.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell