Política

Arrimadas rebutja reunir-se amb Torra al Palau de la Generalitat mentre hi hagi el llaç groc a la façana

La cap de l’oposició no es considerarà convidada mentre hi hagi “símbols independentistes” a l’edifici, i demana al president del Govern que respecti “tots els catalans”

La cap de l’oposició, Inés Arrimadas, ha rebutjat reunir-se amb el president del Govern, Quim Torra, mentre hi hagi el llaç groc a la façana del Palau de la Generalitat. Així ho ha expressat la líder de Cs en una roda de premsa al Parlament, aquest dijous al matí. Arrimadas ha argumentat que no es considerarà convidada a cap reunió mentre hi hagi “símbols independentistes” a Palau. La líder de Cs ho ha reiterat fins i tot després que el departament de Presidència del Govern ja hagi oficialitzat que Torra l’ha convocat per demà a les 10:00 hores. A més, Arrimadas ha demanat a Torra que si realment vol dialogar ha de demostrar que respecta “tots els catalans”, que respecta la “neutralitat institucional” i que deixi d’amenaçar amb “plans il·legals”, en referència a la construcció de la República.

Arrimadas ha insistit que no ha estat convidada a la ronda de consultes, on només s’hi han citat els partits que comparteixen el “símbol polític” del llaç groc. Tot i això, el líder del PSC, Miquel Iceta, és el segon dirigent polític que ha convidat Torra, just després d’Arrimadas. “Si a la façana hi ha un símbol que expulsa els meus votants, no està fent cap invitació al diàleg amb ningú”, ha justificat la cap de l’oposició. Sigui com sigui, Arrimadas no demanarà a Torra que la seva reunió es faci en un altre lloc. Sí que ha confirmat que ha parlat amb el gabinet del president del Govern.

La presidenta de Cs ha sentenciat que Torra ha de demostrar que està “disposat a rebre tothom”, i no només els qui comparteixin la ideologia independentista. A banda, Arrimadas ha conclòs que tot i que el Govern reclama una negociació amb el nou executiu espanyol que lidera Pedro Sánchez, el que “s’ha trencat” és el diàleg entre els catalans.

Carta a Torra

En la mateixa línia, Arrimadas ha enviat una carta a Torra per expressar-li els seus arguments: “Atesa la imperiosa necessitat de reconduir la situació política i social a Catalunya, us demano, per tant, que recapaciteu i reconsidereu la vostra postura de reiteració d’il·legalitats i conflictes que ens han portat fins a aquesta situació”, diu la missiva.

Vídeo d’Estremera

En un altre àmbit, Arrimadas també ha parlat del vídeo que ha difós el ’Diari ARA’ sobre els consellers destituïts i empresonats a Estremera. La líder de Cs s’ha limitat a apuntar que els protocols a les presons són molt “estrictes”, i que els advocats dels presos tenen “tot el dret” d’iniciar actuacions, si així ho consideren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.