Política

Interior investigarà la gravació de les imatges dels presos a Estremera

El govern i la defensa assenyalen que “s’han vulnerat els seus drets”

Jutges per la Democràcia vol que “s’obri un expedient” per saber qui és el responsable

Institucions Penitenciàries va obrir ahir una investigació per esclarir la gravació de les imatges dels diputats Oriol Junqueras i Raül Romeva i l’exconseller Joaquim Forn a l’interior de la presó d’Estremera, difoses pel diari Ara i La Sexta televisió. Segons van explicar fonts del departament que depèn del Ministeri de l’Interior, la decisió es pren a instàncies pròpies i per esclarir els fets. L’advocat de Junqueras i Romeva, Andreu Van den Eynde, va enviar un fax dimecres al director del centre penitenciari en què demanava que s’iniciés una investigació amb l’objectiu de “protegir” els seus clients i que “no tornés a passar”.

L’advocat, que creu que algú ha fet “negoci” amb les imatges, va explicar que va conèixer que existien unes imatges dues hores abans de la seva publicació i que, abans de fer-se públiques, va enviar un fax al director d’Estremera demanant que s’obrís una investigació. “El que m’interessa és protegir els meus clients, necessito que no torni a passar”, va assegurar. Van den Eynde creu que “la causa última” de les imatges és que algú ha fet un “negoci”.

Abans de conèixer la decisió del departament d’Institucions Penitenciàries, des de la conselleria de Justícia, la seva responsable, Ester Capellà, i la portaveu del govern, Elsa Artadi, ja s’havien afanyat a demanar explicacions al govern de Sánchez. La també consellera de la Presidència assegurava que l’exposició pública d’aquestes imatges suposava una “vulneració de drets” i considerava que seria “inexplicable” que no hi hagués conseqüències. També va qualificar les imatges de “dures”.

D’altra banda, la portaveu de Jutges per la Democràcia, Montserrat Comas, considera que cal que Institucions Penitenciàries “obri un expedient” per saber “qui són els responsables” del vídeo que mostra imatges de Junqueras, Forn i Romeva dins d’Estremera en la seva activitat diària. “És una de les primeres qüestions que tindrà sobre la taula el nou ministre Grande-Marlaska”, va assegurar Comas, que denunciava que la filmació “és una intromissió al dret a la imatge i a la privacitat de les persones”. “Això requereix sancions perquè és un comportament inacceptable que des de l’administració pública s’hagin pogut treure aquestes imatges”, va afegir.

El TC rebutja un recurs de Puigdemont

El Tribunal Constitucional va rebutjar ahir el recurs de súplica que va interposar l’expresident Carles Puigdemont perquè no s’admetés a tràmit la impugnació de la seva candidatura a distància que va presentar el govern de Rajoy. Puigdemont demanava que no s’admetés a tràmit el recurs de Rajoy. Ara l’alt tribunal diu que la impugnació no tenia un caràcter preventiu, que no pot entrar a valorar les intencions i que la Constitució ja preveu la suspensió en cas d’impugnació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Troben vuitanta cossos enterrats a tres fosses a l’hospital Al-Shifa

Barcelona
Pròxim Orient

Els Emirats Àrabs rebutgen la idea de participar en l’administració civil de Gaza

Barcelona
Perú

La fiscalia obre diligències contra Boluarte per encobrir el seu germà

Barcelona
política

Tot a punt per al 12-M: Més de 5,7 milions d’electors podran votar en 8.940 meses

barcelona
Guerra a Europa

Ucraïna assegura haver frustrat un atac terrorista a Kíiv planejat per Moscou

Barcelona
Guerra a Gaza

Israel ordena evacuar més barris de Rafah

Barcelona

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles