Política

Martí repeteix com a cap de llista colomenc d’ERC

Roger Torrent presenta l’alcaldable republicà a Banyoles: l’exedil Jaume Butinyà

L’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, repetirà l’any que ve com a cap de llista d’ERC. Martí va ser elegit per unanimitat en l’assemblea local ahir i intentarà mantenir l’alcaldia. El 2015, CiU i ERC van empatar a set regidors, però Martí i MES (1 regidor) van aconseguir formar govern (en minoria, 8 de 17). Els convergents, encapçalats per Carles Roca, van ser els més votats per tan sols tres avals.

Joan Martí (Santa Coloma, 1963) és llicenciat en ciències físiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Fa de professor, a temps parcial, del departament d’arquitectura i tecnologia de computadors de la UdG, on manté la feina de recerca en tècniques de visió per computador per a la diagnosi precoç de càncer.

L’actual batlle és regidor des del 2007. Del 2007 al 2011 va ser el regidor de Participació Ciutadana en un pacte entre CiU, el PSC i ERC. Serà el tercer cop que Martí és cap de llista. El 2007 era el número 2, darrere Xavier Bruset. Segons informa ERC, Martí explica que “l’eix central” de la seva activitat “continuarà sent les persones: serveis socials, educació, cultura i esport”.

D’una altra banda, a Banyoles, ERC-Junts per Banyoles va presentar ahir amb un acte al claustre del monestir el cap de llista, Jaume Butinyà, que fa el salt al primer pla de la política local, tal com va informar aquest diari al març. El president del Parlament i exalcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, va beneir el candidat. “Cal afrontar amb valentia els nous reptes”, va dir Butinyà, acompanyat de la portaveu del grup municipal, Roser Masgrau.

Exregidor d’Urbanisme

Butinyà va ser regidor d’Urbanisme del 1999 al 2007, el primer mandat com a membre del grup ERC-CUP i el segon amb la sigla d’ERC –Pere Bosch era el batlle banyolí–. Del 2003 al 2007, Butinyà va ser conseller comarcal i diputat provincial. Cap a 300 persones van assistir a l’entrada en escena de Butinyà (Banyoles, 1970), llicenciat en geografia i bomber professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia