Política

Huerta a Guirao: “Passo pàgina, tenia 1000 projectes al cap però segur tu en tindràs més i millors”

El nou ministre assegura a l’acte de traspàs de cartera que el seu predecessor ha marxat “de manera impecable”

Afirma que conjugarà “la feina, la prudència i la valentia”

El ministre de Cultura sortint, Màxim Huerta, ha entregat la cartera de Cultura i Esport al seu successor, José Guirao, en el tradicional acte de traspàs de cartera que s’ha fet aquest dijous. Huerta va dimitir dimecres –una setmana després d’arribar al càrrec- després que transcendís que havia defraudat 218.000 euros a Hisenda entre 2006 i 2008 i va haver de pagar una multa. Huerta ha fet una breu intervenció dient que passava pàgina i ha fet una analogia artística afegint que, si es tractés d’un concert, ningú li demani “cap bis”. “Tenia 1000 projectes al cap i al teu en caben molts més i millors”, ha manifestat Huerta. Per la seva banda, el nou ministre, José Guirao, ha agraït “la generositat” de Huerta i ha dit que marxa “de manera impecable”. També ha manifestat que la seva acció al ministeri es mourà en un “equilibri entre la feina, la prudència i la valentia” i ha promès treballar també per buscar el consens en el món de la cultura, tot i reconèixer que “no és un moment fàcil” i que el tema pressupostari els condiciona.

La intervenció de Huerta ha durant només 27 segons i ha servit per passar-li el testimoni a Guirao una setmana després de prendre possessió del càrrec. “Com si d’un llibres es tractés, passo pàgina, si fos una obra, baixo el teló, i si parlem d’un concert: no em demanem bisos”, ha manifestat el ministre sortint. Huerta ha desitjat al seu successor que “gaudeixi de la cultura i l’esport” i ha reconegut que tenia “1.000 projectes al cap” però ha afirmat que el seu successor en tindrà “més i millors”.

En prendre la paraula, Guirao ha agraït la “generositat” de Huerta i ha dit que marxa de “manera impecable”. “El teu exemple serà el meu exemple”, ha dit. Guirao, amb tres dècades d’experiència com a gestor cultural, ha estat al capdavant d’institucions com el Reina Sofia i la Casa Encedida (de CajaMadrid), ha reconegut que “els temps no són fàcils” però ha promès treballar amb “prudència i valentia”. Guirao va ser director de Belles Arts i Arxius del Ministeri de Cultura entre el 1993 i el 1994 però ha dit que haurà de tornar-se a posar al dia al ministeri.

També ha promès “consens” i asseure actors culturals diversos per arribar a pactes i ha reivindicat que la cultura també és riquesa econòmica perquè afavoreix el PIB també a través del turisme patrimonial.

Sobre esports, ha demanat “paciència” a la premsa esportiva i ha reconegut que encara ha de conèixer quines competències directes té el ministeri però ha avançat que vol treballar en l’esport també com a eina d’inclusió de persones amb minusvalidesa. “L’esport ens pot donar salut integració cohesió i èxits”, ha valorat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona
política

Puigdemont també presentarà candidatura a la presidència

Argelers de la Marenda

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona