Política

Jordi Cuixart, reelegit president d’Òmnium

Els socis avalen també la candidatura a la junta encapçalada per l’actual líder de l’entitat

Més de 28.000 persones participen en la votació, la més massiva de la història de l’entitat

Jordi Cuixart ha estat reelegit president d’Òmnium Cultural aquest dissabte a l’Assemblea General que l’entitat ha celebrat al pavelló de la Vall d’Hebron de Barcelona. . L’acte, al qual han assistit unes 3.000 persones coincideix amb els vuit d’empresonament de l’actual líder d’Òmnium a Soto del Real.

Durant l’assemblea s’han donat a conèixer els resultats provisionals de les votacions celebrades aquesta setmana, on Cuixart era l’únic candidat a la presidència. Dels 28.183 vots emesos –la participació més alta de la història de l’entitat– un total de 28.151 han ratificat el president en el càrrec.

Els socis també han avalat per una àmplia majoria la candidatura encapçalada pel president empresonat, amb Marcel Mauri com a vicepresident primer (27.942 vots) i Marina Llansana (27.929 vots) i Joan Vallvé (27.829) a les altres dues vicepresidències.

L’actor Joan Crosas ha estat l’encarregat de llegir un discurs escrit per Cuixart des de la presó, on ha destacat que el referèndum de l’1-O va ser “un punt d’inflexió” i “un dels grans èxits col·lectius de país”. El president d’Òmnium ha demanat al “sobiranisme democràtic” que segueixi “abanderant l’oferta de diàleg permanent però sense demanar renúncies a ningú”.

Cuixart ha destacat el paper de l’escola catalana com a element de cohesió social i ha criticat “els que volen exercir fractures socials inexistents”. Segons ell, la defensa dels Drets Civils i Polítics és “un altre gran consens de país”, perquè “la lluita pel dret a l’autodeterminació, les sobiranies i els drets humans s’ha convertit en una causa universal”. “En aquest judici contra la democràcia, quan Espanya jutja la democràcia, estem davant d’una oportunitat única per internacionalitzar la vulneració de drets i llibertats a l’Estat amb la unitat d’acció del catalanisme que interpel·li a tota la ciutadania”, ha assegurat.

“Estic convençut que l’assoliment de la República serà possible tard o d’hora si aquesta és la voluntat del poble de Catalunya, que aquest tsunami democràtic arriba a la resta dels Països Catalans així com a molts indrets de l’Estat espanyol”, ha augurat.

En la seva intervenció, Marcel Mauri ha anunciat que Òmnium obrirà d’aquí unes setmanes una delegació a Brussel·les per denunciar davant d’Europa els “atacs a les llibertats i els drets civils”, i per projectar al món la “riquesa” de la cultura catalana, així com la “immensitat” de la llengua. “Una nova seu d’Òmnium a Europa que hi serà sempre, fins i tot si algú tornés a tenir la temptació d’il·legalitzar-nos, seguiríem treballant des d’allà. No podran amb nosaltres!”, ha avisat.

Òmnium també ha estrenat aquest dissabte la seva nova pàgina web, que Mauri ha definit com a “més funcional i dinàmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

El Parlament Europeu reconeix Edmundo González com a president “legítim” de Veneçuela

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat