Política

40 grups balears reivindiquen la llibertat d’expressió abans del gran concert al Palma Arena

L’Associació de Creadors i Artistes per la Llibertat Artística vol fer d’aquest cap de setmana un “crit” per “dir prou” als processos judicials oberts contra artistes

Una quarantena de grups de les Illes Balears s’han unit aquest dissabte a la nit a Palma de Mallorca en un espectacle que ha servit per escalfar motors de cara al gran Concert per la Llibertat d’Expressió que se celebrarà demà diumenge al Palma Arena.

Estils tant variats com el pop, l’ska, la rumba, el punk o el reggea han pujat als quatre escenaris de l’espai Sa Possessió amb l’objectiu comú de “reaccionar” a “l’atac brutal” que ha patit la llibertat d’expressió els darrers anys, asseguren.

Els concerts són una iniciativa de l’Associació de Creadors i Artistes per la Llibertat Artística (ACALLAR), que ahir divendres ja va omplir el Teatre del Mar amb un espectacle basat en la improvisació i la llibertat creativa.

Javier Vegas, un dels impulsors d’ACALLAR, reivindica les activitats d’aquest cap de setmana com un “crit” per “dir prou” als processos judicials oberts contra diversos artistes d’arreu de l’estat espanyol.

Escenari buit al Sónar

L’escenari del festival Sónar ha romàs buit aquest dissabte durant trenta minuts, a l’hora en què estava programat un concert del raper mallorquí Valtònyc, condemnat per les lletres de les seves cançons i buscat per les autoritats espanyoles per tancar-lo a la presó.

La seva actuació havia de ser una de les primers d’aquesta tarda al Sónar Dia del recinte Montjuïc i no ha estat eliminada del programa com a mostra de suport a l’artista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia