Política

Jordi Sànchez estrena un web coincidint amb els vuit mesos de presó

“El dret a l’autodeterminació és irrenunciable i no té data de caducitat”, afirma el president del grup parlamentari de JxCat en el missatge de benvinguda

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya (JxCat) i expresident de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, va estrenar ahir una pàgina web ( jordisanchezpicanyol.cat ) coincidint amb els vuit mesos que fa que està empresonat a Soto del Real (Espanya). Així ho va explicar en un missatge que ha fet arribar des del centre penitenciari via Twitter: “Avui, coincidint amb els 8 mesos de presó injusta sense judici, estreno web. No silenciaran la meva veu, la nostra veu #FreeTothom #RepublicaésLlibertat.”

“Vull que sapigueu que la presó no ha pogut alterar la meva llibertat de ser, pensar i estimar com ho feia abans del 16 d’octubre [data d’ingrés en presó preventiva]”, assegura Sànchez en unes paraules de benvinguda. “El dret a l’autodeterminació és irrenunciable i no té data de caducitat”, avisa.

Al web de qui va ser candidat a la presidència de la Generalitat es pot llegir la biografia, diversos escrits des de la presó, piulades, entrevistes a El Punt Avui, intervencions a El Punt Avui Televisió i aparicions en altres mitjans de comunicació. També hi figura un formulari de contacte i l’adreça de la presó madrilenya per poder enviar-li cartes. En el seu cas, la direcció penitenciària li ha restringit la recepció d’un màxim de 50 missives diàries. N’hi ha, doncs, que finalment no li són lliurades, i que la família ha d’endur-se de la presó en grans sacs.

Robles, a favor d’acostar els presos

La ministra de Defensa, Margarita Robles, és partidària d’acostar els presos a Catalunya, segons va assegurar ahir en una entrevista al diari El Mundo. Robles manté que, si el jutge no ha de prendre decisions sobre diligències procedimentals, “les persones privades de llibertat han d’estar com més a prop millor del seu entorn i de la seva família”. I hi afegeix: “Si el govern ha de prendre decisions, valorarà les circumstàncies.”

En referència a la pròxima reunió entre els presidents Pedro Sánchez i Quim Torra, recorda que “fora del marc de la Constitució no hi ha cap possibilitat de diàleg”. També demana als dirigents catalans que superin “aquesta pàgina negra que va suposar Puigdemont i el que va passar el 6 i el 7 de setembre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia