Política

Poble Lliure crida a fer llistes “unitàries i republicanes” a les municipals del 2019

L’organització, integrada a la CUP, aposta per formar candidatures que facin de “mur de contenció al feixisme” i posin les bases per a la construcció de la República

Insta les forces sobiranistes a crear “una direcció estratègica compartida” i un Congrés Nacional

Poble Lliure vol llistes “unitàries” de l’esquerra de cara a les municipals i una “direcció estratègica compartida” del sobiranisme.

En la seva segona assemblea, celebrada aquesta diumenge a la tarda en les Cotxeres de Sants de Barcelona, el portaveu de la formació, Guillem Fuster, ha convidat a totes les formacions “d’esquerres i basades en la radicalitat democràtica” dels Països Catalans a treballar a favor de “candidatures unitàries i republicanes” per als comicis del 2019. Unes llistes que siguin “un mur de contenció al feixisme” i posin “les bases per a la construcció de la República Catalana”.

L’organització, integrada en la CUP, ha instat totes les forces independentistes a crear una direcció estratègica compartida i a impulsar “la creació d’un Congrés Nacional del Poble Català” (CNPC) davant una “situació d’emergència nacional”.

Poble Lliure ha demanat reunir-se per impulsar aquest espai de “congregació” de totes les entitats i partits de l’independentisme i el moviment republicà. Fuster ha assegurat que “cal coordinar de manera immediata l’Assemblea de càrrecs electes” i ha defensat que es faci “partícips d’aquest espai a altres àmbits de representació com els sindicals”.

L’assemblea ha alertat “del perill d’ulsterització de la societat catalana pels atacs feixistes que s’estan provocant als carrers i que la pròpia militància ha patit”.

La nova portaveu del grup, Mireia Caldés, ha alertat que “la divisió lingüística que ens volen imposar des de certs sectors de l’unionisme és una falsedat”. Segons ella, la societat catalana “parla centenars de llengües diferents i volem que el català sigui una llengua de cohesió i pal de paller angular de la integració social i cultural de totes les persones”.

A l’acte hi han assistit membres de la CUP, JxCat, ERC, ANC i Òmnium, Comunistes de Catalunya, Crida LGTBI, Dones per la República, la Intersindical i La Forja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia