Política

Els comuns busquen desplegar-se al territori amb llistes “obertes i flexibles”

Catalunya en Comú presenta un decàleg municipalista de cara el 2019 i es fixa en l’àrea metropolitana com a “estratègia claríssima”

El primer tinent d’alcaldia de l’ajuntament de Barcelona i portaveu dels comuns, Gerardo Pisarello; i la coordinadora de municipalisme de Catalunya en Comú, Susanna Segovia, han assegurat aquest dilluns que els comuns volen desplegar-se al territori amb candidatures “obertes, flexibles i generoses” per consolidar-se de cara a les eleccions del 2019, el seu “gran repte”. “No és començar de zero sinó aprofitar el que hi ha i fer-lo créixer”, ha assegurat en aquest sentit la també diputada en una roda de premsa a la sala noble del centre cívic del Convent de Sant Agustí de Barcelona. En presentar el decàleg municipalista, els comuns han fet una crida a sumar-se al projecte: veuen a l’àrea metropolitana una “estratègia claríssima” però també es volen reivindicar a Girona, Tarragona i Lleida per impulsar des dels ajuntaments “polítiques del canvi” també a nivell estatal i europeu. “No contemplem com a escenari anar separats enlloc; [...] quedar-se fora no tindria cap sentit si combregues amb els objectius i les pràctiques del municipalisme dels comuns”, ha assegurat Segovia sobre confluències locals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia