Política

Demòcrates rebutja càrrecs a Govern fins que no s’aclareixi el full de ruta republicà

Castellà veu una “contradicció enorme” entre els cessaments i “el discurs de la restitució”

El portaveu de Demòcrates, Antoni Castellà, ha assegurat aquest dilluns que la seva formació ha “rebutjat” acceptar “compensacions importants” al Govern “fins que no quedi clar quin és el full de ruta del Govern”. “Ens situarem en acció parlamentària fins que no s’aclareixi el full de ruta republicà del Govern”, ha insistit Castellà en roda de premsa. Les han rebutjat a l’espera de donar “100 dies de rigor” al Govern per “establir-se”. Ho ha afirmat així després de lamentar cessaments de càrrecs vinculats al seu partit, com el d’Enric Vendrell de la direcció general d’Afers Religiosos. De fet, ha titllat de “contradicció enorme” cessar càrrecs mentre s’articula un “discurs de restitució” a l’executiu. Un cop passin els 100 primers dies, Demòcrates “s’hauria de plantejar políticament quin és el plantejament”. Així, Castellà ha defensat que el seu suport a la investidura de Quim Torra a la presidència anava vinculat a desenvolupar “el mandat de l’1-O”. “Esperem i confiem i ajudarem que sigui així; si esdevingués un moment, crec que no és l’actual, que aquest o qualsevol govern decideix renunciar al mandat de l’1-O no comptaria amb el suport de Demòcrates”, ha resolt

“Ens crea perplexitat”, ha seguit el dirigent de Demòcrates en referència també al cessament de Carles Sala, fins ara a la secretaria d’Habitatge. No hi veuen justificació “si no és per sectarisme de partit”, ha suggerit Castellà en advertir que el seu partit no busca “cadires”.

D’altra banda, Demòcrates ha anunciat que, amb un 40% de participació, els seus “voluntaris” han optat per sumar-se a la “iniciativa de Primàries Barcelona”. Amb un cens total de 584 electors a la capital catalana, un 95,42% dels vots ha optat que sumar-s’hi ; un 3,05% ha optat pel no; i n’hi ha hagut un 1,53% en blanc. El seu ’sí’ però és a canvi d’”una condició”. Que des d’aquesta plataforma s’impulsi una sindicatura electoral amb independents i membres dels partits que se presentin a les primàries de manera que els candidats puguin centrar-se en campanya i es coordini des d’un òrgan “independent”.

Alhora, els portaveus de Demòcrates han fet una crida a ERC, PDeCAT, JxCAT i CUP perquè s’hi afegeixin: “No és moment de partidisme, del poder pel poder”. En aquest sentit reclamen tant per Barcelona com per la resta de municipis “alcaldes insubornables que es creguin el mandat de l’1-O per sobre de l’estratègia de partits”. Hi veuen de fer, “un primer pas per controlar el territori” de cara a una república, ha afegit. Alhora han decidit també “obrir converses” amb Primàries per la República. “Els partits han de perdre la por a superar els aparells”, ha insistit Castellà.

En aquest context, Demòcrates ha urgit també a una reunió de la Mesa de partits i entitats per bastir una “estratègia comuna i compartida” de totes les forces. “Fa mesos que no ens reunim conjuntament i no té cap tipus de sentit”, ha resolt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona

El ple de Vilablareix puja 30 euros la taxa d’escombraries

VILABLAREIX
Pròxim Orient

Segona onada d’explosions al Líban

Beirut
Josep Maria Vallès
Alcalde de Sant Cugat del Vallès (Junts per Catalunya)

“L’obsessió és revertir el dèficit de 22 milions el 2024”

Sant Cugat

Les finances, a l’ull de l’huracà

Sant Cugat del Vallès
política

La CUP decideix sobre aliats i lideratges orgànics i s'imposa créixer

barcelona