Política

opinió

Calen més sentències exemplars

La corrupció podreix la confiança dels ciutadans. Un malestar que s’incrementa aquests dies en què moltes persones es veuen obligades a ajustar les seves declaracions de renda. La sentència del Tribunal Suprem contra el cunyat del rei pot fer revifar una mica els ànims a l’hora de creure que la llei és igual per a tothom. Malgrat que la desconfiança és tan elevada que els rumors estesos sobre la poca permanència de l’exduc de Palma a la presó fan tornar a pensar que no hi ha un pam de net i que tot plegat és un teatre vergonyós.

Fa alguns mesos era difícil de creure que veuríem Iñaki Urdangarin a la presó. La seva actuació era més que criticable, sobretot perquè no va saber estar a l’altura de les seves circumstancies, no va saber tenir un comportament exemplar. Feia anys que s’explicaven en els llocs on es fa safareig de Madrid i en els de Barcelona fets disfressats d’anècdotes sobre els privilegis dels reis i de la seva família, fins al punt que la Casa Reial va voler deixar clar que la família reial estava composta pel rei, la reina i les dues infantes. Els altres són familiars del rei, que no és la mateixa cosa. La sentència contra Urdangarin és una fita molt important en la història d’Espanya. Era difícil, tot i la suavitat de la sentència, que el Tribunal Suprem condemnés a cinc anys i deus mesos de presó (per malversació de cabals públics i frau a l’administració) un familiar tan directe del rei, que entrava i sortia dels despatxos oficials fent el que volia.

Estan a punt de caure noves sentències d’afers de corrupció. S’esperen, tot i que no se sap si seran exemplars, els papers de Bárcenas i l’afer Lezo, que afecta el Partit Popular, els ERO d’Andalusia, que afecten el PSOE –Chaves i Griñan– i d’altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Carme Viñas i Benítez
Regidora portaveu d’ERC i cap de l’oposició a Calonge i Sant Antoni

“Ha quedat clar que el govern no ens volia tenir a dins”

Calonge i Sant Antoni

Un Comebe per al front del Segre

Barcelona
Europa

Letònia reforça l’ús del letó en detriment del rus al mercat laboral

Barcelona
estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona