Política

Marlaska diu que el trasllat dels presos catalans “no és un acte de bona voluntat sinó de proporcionalitat”

El ministre d’Interior reitera que es valorarà l’apropament un cop Llarena acabi la fase d’instrucció

Considera que podran garantir millor el seu dret de defensa per al judici oral des de Catalunya

El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha assegurat aquest dimarts que el trasllat dels presos independentistes a Catalunya “no és un acte de bona voluntat, sinó que és un principi de proporcionalitat” i de “necessitat” i que es valorarà un cop el jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena doni per conclosa la fase d’instrucció, ja que fins aleshores, ha afegit, poden ser requerits per a la pràctica de diverses diligències. En aquest sentit, Grande-Marlaska ha dit que Joaquim Forn té una compareixença personal prevista per al dia 26 d’aquest mes i que de moment al govern no li consta que la instrucció hagi finalitzat oficialment. Pel ministre d’Interior, un trasllat a Catalunya també afavorirà el seu dret de defensa “en les circumstàncies adequades” juntament amb els seus lletrats, a banda d’estar més a prop del seu entorn familiar.

Grande-Marlaska ha comentat que no necessiten autorització expressa del jutge però sí el seu vistiplau perquè “els trasllats són molt costosos personalment per als presos” i pot ser que s’hagin de fer en etapes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia