Política

ERC impulsa una comissió d’estudi al Parlament sobre els moviments migratoris i d’acollida

Wagensberg reclama debatre “lluny de partidismes” i de forma conjunta per afrontar-ho com un fet “estructural”

El diputat d’ERC Ruben Wagensberg ha presentat aquest dimarts una proposta per impulsar una comissió d’estudi sobre els moviments migratoris i d’acollida al Parlament. Els republicans volen revisar “de dalt a baix” les polítiques d’acollida i volen estudiar-ho a la cambra catalana de forma transversal. En roda de premsa al Parlament, Wagensberg ha defensat la comissió d’estudi com “l’espai idoni per seure i discutir sense condicionants i des de zero un nou paradigma migratori que és present i no s’aturarà”, ha advertit l’impulsor de la plataforma Volem Acollir. L’ara diputat d’ERC ha advertit en aquest sentit que el fet migratori és “estructural” i reclama que els grups parlamentaris es posaran d’acord per impulsar la comissió d’estudi conjuntament i “lluny de partidismes”. La intenció és acabar amb un “gran paquet legislatiu” que revisi les polítiques d’acollida o amb accions concretes des del Govern.

En plena crisi al Mediterrani i amb la mirada a l’acollida del vaixell Aquarius, Wagensberg veu una “finestra d’oportunitat” per avançar. Veu una opinió pública” favorable a l’acollida i a la interculturalitat” i en aquest sentit ha reivindicat la visita que van fer amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a les persones tancades a l’escola Massana –”ens vam comprometre a estudiar les demandes”, ha assegurat. Ja n’ha parlat amb JxCaT i Wagensberg no dubta que rebrà també l’aval de la majoria: “Tan de bo que hi siguin tots”, ha afegit el diputat dels republicans.

En aquest context, ha agraït el paper i “la rapidesa en l’emergència” del govern espanyol amb l’Aquarius i precisament per això ha reclamat també “buscar complicitats”. “Esperem que no sigui una flor intentant fer primavera; [...] no podem mirar Europa d’esquenes al Mediterrani”, ha advertit.

De fet, Wagensberg ha lamentat que s’han “agreujat” les xifres de mortalitat entre els refugiats al Mediterrani i ha retret “l’incompliment” en les quotes d’acollida fixades per Brussel·les. “No s’ha de tractar com una emergència, ens confondríem si pensem que hem de viure en l’emergència, cal un replantejament global”, ha reblat en roda de premsa al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia