Política

Batet emplaça Cs a “sumar-se a les solucions” a Catalunya

La ministra de Política Territorial els convida a no “seguir a la trinxera per alimentar-se del problema”

Afirma al Congrés que “cal buscar solucions i vies d’acord, i optar de nou per la política”

La ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, ha emplaçat aquest dimecres Ciutadans a elegir entre “sumar-se a les solucions” respecte a Catalunya o bé “seguir a la trinxera per alimentar-se electoralment del problema”. Ho ha fet durant la sessió de control al Congrés, on un cop més ha recordat que l’objectiu del seu govern és “buscar solucions i vies d’acord a Catalunya i optar de nou per la política”. “I això vol dir pel diàleg, que no vol dir cedir, i vol dir arribar a consensos que no vol dir vendre’s”, ha afirmat dirigint-se al portaveu de Cs, Juan Carlos Girauta, a qui ha recordat que ell també va ser capaç d’arribar a acords amb el PP i amb el PSOE.

Batet ha explicat que el seu executiu no preveu tornar a la situació anterior a la sentència del TC sobre l’Estatut, sinó “simplement explorar una línia que el propi TC apuntava a la seva sentència quan feia referència a 14 preceptes anul·lats destacant que no era per una qüestió material, sinó perquè era una matèria que no s’havia de regular per l’Estatut sinó per matèria orgànica perquè afectava totes les comunitats”.

La ministra ha fet aquestes afirmacions en resposta a les manifestacions de Girauta, que li ha retret les manifestacions del seu executiu que atribueixen a la sentència del TC sobre l’Estatut l’origen del conflicte a Catalunya. “Pretendre arribar aquí amb una reforma de la Constitució quan no disposa ni tan sols de la meitat d’una majoria absoluta és massa ambiciós per a les seves forces”. Ha dit el portaveu de Cs.

Batet li ha respost assegurant que “només essent ambiciosos es pot arribar a alguna banda”, perquè “si no fem res segur que no ens equivoquem però tampoc aportem cap solució al problema que tenim sobre la taula”.

“El govern d’Espanya, des de la defensa de la Constitució, de la legalitat, de l’Estatut d’autonomia i de tot l’ordenament jurídic, el que posa sobre la taula és que cal buscar solucions i vies d’acord, i optar de nou per la política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona