Política

Arrimadas etziba a Torra que no pot donar “lliçons de diàleg” si es nega a coincidir amb Felip VI

La cap de l’oposició pregunta com revertirà la “fractura social”

El president del Govern li exigeix que condemni que hi hagi “presos polítics i exiliats”

Primera sessió de control al president de la Generalitat, i primera enganxada amb la cap de l’oposició, en el ple d’aquest dimecres al matí. La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha etzibat a Quim Torra que no pot donar “lliçons de diàleg” si finalment es nega a coincidir amb el rei d’Espanya, Felip VI, a la cerimònia d’inauguració dels Jocs del Mediterrani d’aquest divendres a Tarragona.

La cap de l’oposició ha preguntat a Torra “com pensa revertir la fractura social” a Catalunya, i el president ha respost que, d’entrada, convidant-la a venir a Palau. Així, Torra ha retret a Arrimadas que fos l’única a rebutjar el seu oferiment. A això, la cap de files de Cs ha respost: “Em donarà a mi lliçons de diàleg quan acaba de dir que no vol ni coincidir amb el rei en un acte públic? Vostè? A mi?”. En la rèplica, Torra ha asseverat que ell sí que condemna qualsevol acte de violència, i ha exigit a Arrimadas que condemni també que hi ha “presos polítics i exiliats”.

Torra ha insistit que li va “saber greu” que tots els grups parlamentaris acceptessin reunir-se amb ell a Palau menys Cs, perquè així no va poder explicar als votants que representa Arrimadas què és el que pensa el Govern: “Em va saber especialment greu que l’únic grup de la cambra que no vingués a parlar i entrés en el clima general que estem treballant per baixar la crispació fossin vostès”, ha apuntat Torra. Tot seguit, la cap de l’oposició ha tornat a acusar el president de representar i escoltar només els ciutadans que porten el llaç groc: “Han trencat una cosa cohesionada que era la convivència”.

En la intervenció final, Torra ha reiterat que ell i el seu Govern condemnen tot tipus de violència, deixant entendre que Arrimadas no. Finalment, el president del Govern ha preguntat a la líder de Cs què creu que passarà quan Europa sí que faci justícia i decideixi no extradir cap de les persones “exiliades”: “Com justificaran que a Europa s’hagi fet justícia i que a Espanya no?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cañigueral avisa que si no governen “moltes coses quedaran aturades”

cassà de la selva
regne unit

Carles d'Anglaterra reprendrà dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona