Política

Arrimadas etziba a Torra que no pot donar “lliçons de diàleg” si es nega a coincidir amb Felip VI

La cap de l’oposició pregunta com revertirà la “fractura social”

El president del Govern li exigeix que condemni que hi hagi “presos polítics i exiliats”

Primera sessió de control al president de la Generalitat, i primera enganxada amb la cap de l’oposició, en el ple d’aquest dimecres al matí. La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha etzibat a Quim Torra que no pot donar “lliçons de diàleg” si finalment es nega a coincidir amb el rei d’Espanya, Felip VI, a la cerimònia d’inauguració dels Jocs del Mediterrani d’aquest divendres a Tarragona.

La cap de l’oposició ha preguntat a Torra “com pensa revertir la fractura social” a Catalunya, i el president ha respost que, d’entrada, convidant-la a venir a Palau. Així, Torra ha retret a Arrimadas que fos l’única a rebutjar el seu oferiment. A això, la cap de files de Cs ha respost: “Em donarà a mi lliçons de diàleg quan acaba de dir que no vol ni coincidir amb el rei en un acte públic? Vostè? A mi?”. En la rèplica, Torra ha asseverat que ell sí que condemna qualsevol acte de violència, i ha exigit a Arrimadas que condemni també que hi ha “presos polítics i exiliats”.

Torra ha insistit que li va “saber greu” que tots els grups parlamentaris acceptessin reunir-se amb ell a Palau menys Cs, perquè així no va poder explicar als votants que representa Arrimadas què és el que pensa el Govern: “Em va saber especialment greu que l’únic grup de la cambra que no vingués a parlar i entrés en el clima general que estem treballant per baixar la crispació fossin vostès”, ha apuntat Torra. Tot seguit, la cap de l’oposició ha tornat a acusar el president de representar i escoltar només els ciutadans que porten el llaç groc: “Han trencat una cosa cohesionada que era la convivència”.

En la intervenció final, Torra ha reiterat que ell i el seu Govern condemnen tot tipus de violència, deixant entendre que Arrimadas no. Finalment, el president del Govern ha preguntat a la líder de Cs què creu que passarà quan Europa sí que faci justícia i decideixi no extradir cap de les persones “exiliades”: “Com justificaran que a Europa s’hagi fet justícia i que a Espanya no?”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Les càbales sobre pactes donen color a la campanya

barcelona

Energia i renovables: sortir de la cua sense prendre-hi mal

Girona
Guillem Agulló Lázaro
Pare de Guillem Agulló Salvador, assassinat pel feixisme

“L’extrema dreta és incapaç de donar un premi per les llibertats”

Banyoles
Júlia Ojeda, Anna Punsoda i Marta Roqueta
Editores de “Màtria o barbàrie”

“El nom de ‘màtria’ és un revulsiu, una altra manera de relacionar-nos políticament”

Barcelona
la crònica

Llum a Rull amb el somni de Muriel

La llavor de la dignitat

Banyoles
GIRONA

Cañigueral (ERC): “Hem de garantir l’accés a una educació pública i de qualitat”

GIRONA
política

Més de 100 candidatures opten al Secretariat Nacional de l’ANC

barcelona
política

Paneque: “El municipalisme, el gran damnificat pels governs nacionalistes”

girona