Política

Laura Pérez s’imposa a la secretaria general de Podem Barcelona

La formació morada escull lideratges en 18 municipis en aquesta primera tanda

Laura Pérez s’ha imposat a les eleccions internes a Podem Barcelona i és des d’aquest dijous secretària general de la formació morada a la ciutat. Al capdavant de la candidatura Cuidem-nos Barcelona, la llista de Pérez ha obtingut 313 vots (50,40%); mentre que Ana María Sánchez, 199 vots (32,05%) i Juan Camilo Ramos, 109 vots (17,55%). En total són 621 vots de les 1.090 que es van verificar amb DNI per poder participar a les eleccions internes de Podem a Barcelona. Així ho han explicat la portaveu del partit, Conchi Abellán, i el secretari d’Organització, Jaume Durall, en roda de premsa. Han fet públic també els resultats de 17 municipis més, en aquesta primera tanda per escollir secretaris generals locals. A Girona, s’ha imposat Cheikh Tourad Dioum Diallo; a Lleida, Josep Maria Torres; i a Tarragona, Hermán Pinedo Sánchez.

La direcció de la formació morada a Catalunya assegura que està “contenta” amb els resultats de participació en ser la primera vegada que s’impulsava un sistema de verificació telemàtica per DNI. “És un pas previ, per millorar mesures de seguretat”, ha assegurat Durall. En aquesta primera ronda s’han validat 2.532 persones i finalment han fet ús del dret a vot 1.824 persones.

Les diferència entre vots emesos i persones verificades en alguns casos és més ampli que en d’altres, i Durall ho ha atribuït d’entrada a un procés “complicat”: “Sempre hi ha barreres tecnològiques”, ha afegit en assegurar que s’han fet campanyes informatives. També ha apuntat que la diferència s’explicaria perquè “no tothom s’ha arribat a fer eco que hi havia un procés intern” electoral en clau municipal tot i haver fet els passos de verificació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona