Política

Els CDR ocupen la conselleria de Treball

També s’han presentat a la conselleria de Sanitat i s’han situat a l’exterior de l’edifici

Exigeixen la implementació de la República

Una quarantena de membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) han entrat aquest divendres al matí la seu del departament de Treball, Afers Socials i Famílies a Barcelona, situat al passatge del passeig de Taulat, per reivindicar desobediència i “independència efectiva” amb el lema “si nosaltres desobeïm des del carrer, vosaltres desobeïu des del Govern”. La meitat dels concentrats són al vestíbul de la conselleria i la resta són a les portes del departament. Llueixen diverses pancartes i n’han plantat una a terra on posa “per una República del treball digne per a totes”. També hi ha diversos membres dels CDR a l’exterior de la conselleria de Salut reivindicant el mateix amb pancartes on es pot llegir “qui no es mou, no sent les cadenes”. “Avui fa 265 dies que vam desobeir com a poble, vam defensar les escoles, vam exercir el nostre dret d’autodeterminació i vam votar independència”, han recordat a través de les xarxes socials els CDR.

Un membre del CDR de les Corts que s’ha identificat com a Xavi ha detallat des del departament de Salut que amb la concentració d’aquest matí volien “fer pressió al Govern per tirar endavant la república i sobretot fer efectiva la independència”. “Avui fa 250 dies que van entrar a la presó els Jordis i arriba l’estiu i la mobilització baixarà”, ha reflexionat en veu alta. “Volem que la gent s’adoni que el Govern no està fent cap pas per a la independència”, ha afegit. Aquest membre del CDR ha explicat que han intentat parlar amb la consellera de Salut, Alba Vergés, però que des del departament els han “negat l’entrada”, cosa que, segons ell, demostra que “les institucions segueixen sent polítiques i no del poble”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia