Política

Cunillera: “No em fa por el diàleg ni la recerca de punts d’acord”

La nova delegada del govern espanyol a Catalunya demana reunir-se amb Torra i Torrent

Vol aprofitar “la finestra d’oportunitat” de Sánchez per a “un nou marc de diàleg”

La nova delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, ha pres possessió del seu càrrec en un acte on ha aprofitat el seu discurs per apostar clarament pel diàleg i la negociació entre administracions. “No em fa por el diàleg ni la recerca de punts d’acord”, ha sentenciat. I és que Cunillera aposta per liderar una Delegació “oberta, transparent, amb compromís de diàleg, amb lleialtat institucional, i que sigui una continuació de la voluntat del nou govern d’Espanya d’obrir una nova etapa en les relacions polítiques, especialment en el context català”. En aquest sentit, ha remarcat que creu que l’executiu del president Pedro Sánchez “obre una finestra d’oportunitat per establir un nou marc de diàleg que entre tots s’ha d’aprofitar”.

El primer discurs de Cunillera després de prometre el càrrec –en català i amb el compromís de “respectar i fer respectar la Constitució”- ha estat curt, directe i amb el diàleg i la millora de les relacions entre institucions com a eix central. La delegada és conscient que el moment pel que passa Catalunya i l’arribada del govern de Sánchez poden ser clau en el seu mandat. I és per això que creu que tant ella com els polítics catalans i espanyols “han d’estar a l’alçada de la ciutadania i fer el que una gran majoria demana, que no és altra cosa que arribar a grans acords, acords de país, que siguin beneficiosos per a la ciutadania”.

En aquest context, ha volgut agafar el compromís de “parlar amb tots els agents socials i polítics de Catalunya”, tot aprofitant per anunciar que ha demanat ja una reunió amb el president de la Generalitat, Quim Torra, i amb el president del Parlament, Roger Torrent. Posteriorment, ha dit, mantindrà contactes també amb els consellers, amb els ministres espanyols i amb “tots aquells actors que pel seu compromís amb el diàleg vulguin tenir en la delegació del govern un agent del diàleg més”.

Per últim, i amb la polèmica per l’assistència i els dubtes previs de Torra a la inauguració dels Jocs del Mediterrani, Cunillera ha lloat l’esdeveniment i l’ha definit com un “exemple de la utilitat de la col·laboració entre les administracions, en un moment en que la lleialtat institucional ha de ser també un dels motors d’actuació”.

A l’acte han assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el secretari segon de la Mesa del Parlament, David Pérez; els antecessors de Cunillera Enric Millo, Maria de los Llanos de Luna i Joan Rangel; representants dels cossos de seguretat i l’exèrcit a Catalunya; i en representació de la Generalitat el secretari d’Exteriors i Relacions Institucionals, Aleix Villatoro.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell