Política

Demanen arxivar la causa del tall a l’AP-7 a Figueres

Les defenses dels onze investigats, que van declarar ahir, no veuen base legal al cas

Les defenses dels investigats pel tall de l’AP-7 i l’N-II a l’Alt Empordà el 27 de març demanaran l’arxivament del cas perquè sostenen que no hi ha base legal per atribuir-los delictes de resistència, desobediència a l’autoritat i desordres públics. A més, també subratllen que els mateixos Mossos d’Esquadra recullen a l’atestat que les identificacions van ser “aleatòries” i a mig quilòmetre del punt on van tallar les dues carreteres. “El cas cau pel seu propi pes”, ha afirmat una de les advocades, Montserrat Vinyets. Dels onze activistes citats a declarar al jutjat d’instrucció 7 de Figueres, dos no han comparegut. Un d’ells perquè no ha rebut correctament la citació i l’altre perquè ha optat per desobeir. “No ha comparegut per visualitzar el degoteig constant d’atestats que criminalitzen actuacions emmarcades en drets fonamentals”, ha detallat Vinyets. Dels nou que sí que han comparegut, set s’han acollit al seu dret a no declarar. Els altres dos restants han respost a les preguntes de la defensa perquè podien acreditar que aquell dia a aquella hora no estaven als talls. Unes 200 persones s’han concentrat a les portes dels jutjats de Figueres per donar suport als activistes encausats en el marc de la campanya AP-7: llavor republicana Abans d’entrar a l’edifici, dues de les encausades han llegit un manifest que fa una crida a plantar cara a la “repressió”. Entre el grup de suport, hi havia els alcaldes de Celrà, Dani Cornellà, i Bàscara, Narcís Saurina, i també el regidor de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona.

Talls tot el matí

Els fets pels quals se’ls investiga van succeir el 27 de març passat, dos dies després de la detenció a Alemanya de Carles Puigdemont. Centenars de persones van respondre a la crida dels comitès de defesa de la República (CDR) i van tallar l’autopista a l’altura de la sortida de Figueres Nord a partir de les sis del matí. El tall va durar fins al migdia, quan els Mossos d’Esquadra van acabar desallotjant la via després de fer algunes càrregues contra els manifestants. A continuació, un grup d’unes 300 persones van anar fins a l’N-II a Hostalets de Llers i van tallar el pas. Els Mossos els van desallotjar poca estona després, abans de les dues de la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Girona continua sent feu de Junts i el PSC emergeix

girona

Illa eixampla la base

barcelona

L’abstenció torna als nivells anteriors al procés

Barcelona

El PSC obté els millors resultats dels darrers 12 anys a la demarcació

girona

ERC perd bous i esquelles i queda en tercera posició

GIRONA

Junts aguanta i el PSC supera ERC a Lleida

LLEIDA

La participació a la demarcació creix poc i se situa en un 57%

girona

Victòria històrica dels socialistes a Tarragona

TARRAGONA

Victòria històrica del PSC, que es prepara per governar

barcelona