Política

Els CDR ocupen Treball “per la República”

Els activistes demanen al govern que desplegui el mandat de l’1-O

Una trentena de membres dels anomenats comitès de defensa de la República (CDR) van ocupar ahir al matí i durant quatre hores la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per reclamar “una independència efectiva” de Catalunya.

Els activistes van accedir a les instal·lacions de la conselleria del passeig del Taulat, a Diagonal Mar, cap a les vuit del matí i s’hi van estar fins a quarts de dues del migdia.

Els CDR van desplegar al vestíbul de la conselleria estelades i pancartes en defensa de la independència en què es podia llegir: “Nou Barris cap a la república feminista o de classe” o “Per una república del treball digne per a tots”. A través de Twitter, els CDR van instar el govern a desobeir les institucions espanyoles i a fer efectiva la independència.

“Si nosaltres desobeïm des del carrer, vosaltres desobeïu des del govern. Ja n’hi ha prou d’excuses, ja n’hi ha prou de renúncies. Independència efectiva”, van demanar els concentrats a través de les xarxes socials.

Un cop al departament els activistes van poder parlar amb el secretari general del departament, Josep Ginesta, que els va dir que es podien estar dins de les instal·lacions de la conselleria i realitzar la protesta sempre i quan no es danyés el mobiliari ni es pertorbés el normal funcionament de les instal·lacions. La protesta, en aquest sentit, es va desenvolupar amb total normalitat i no hi va haver cap tipus d’incident. Després, l’ocupació es va dissoldre i els 30 activistes van participar en una manifestació en protesta per la llibertat condicional de La Manada.

Els CDR van fent accions per demanar el desplegament real de la República proclamada el 27 d’octubre. Ara fa uns dies ja van ocupar la conselleria d’Economia, on, en aquest cas, s’hi van estar tot el dia, fins que van ser desallotjats pels Mossos. Ahir, tot i que sense fer cap ocupació, alguns membres dels CDR també es van concentrar a les portes de la seu de la conselleria de Salut per reivindicar la República catalana. També van desplegar pancartes a favor d’una “República del treball digne per a totes”. “Qui no es mou no sent les cadenes”, deien, tot reivindicant la mobilització de la societat per aconseguir el mandat de l’1 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories comarcals de l’habitatge

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern israelià decideix tancar Al Jazeera al país

barcelona
itàlia

Més de 400 migrants arriben a Lampedusa en 48 hores

barcelona
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten el seu govern a pactar una treva

barcelona