Política

Cunillera ofereix diàleg per aconseguir “grans acords”

Vol reunions amb Torra, Torrent i els consellers per fer acords “de país, d’infraestructures i socials”

Trenca el guió de la presa de possessió “enrabiada” per la llibertat de La Manada

“Crec fermament que el nou govern d’Espanya presidit pel president Pedro Sánchez obre una finestra d’oportunitat per establir un nou marc de diàleg que, entre tots i totes, hem d’aprofitar.” Basant-se en aquesta convicció, la nova delegada del govern espanyol a Catalunya, la socialista Teresa Cunillera, va oferir ahir diàleg al govern català amb l’objectiu d’evitar nous “escenaris de divisió i desconfiança” i assolir “grans acords de país, d’infraestructures i socials”.

Agombolada per la plana major del PSC, amb Iceta, Illa, Granados, Collboni i Ros al capdavant, però també per exdirigents com l’exdelegat Joan Rangel, Pere Navarro i Xavier Sabaté, la nova delegada va fer una crida a “mirar cap al futur” després d’alguns mesos “que no han estat fàcils” i va demanar “lleialtat institucional” i col·laboració entre les administracions. Es va comprometre a fer tot l’esforç de diàleg amb l’única limitació de “la Constitució i la legalitat”.

La històrica política lleidatana va anunciar la voluntat de reunir-se amb el president català, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, i també amb tots els consellers de la Generalitat per coordinar-se davant “els desafiaments que tenim”, però també va referir-se a l’objectiu de fer de pont amb el govern de Madrid, amb els ministres del qual també pensa reunir-se.

L’oportunitat de diàleg que ofereix el govern de Pedro Sánchez requereix, segons ella, estar a l’altura del que “una gran majoria ens demana, que no és altra cosa que arribar a grans acords” que beneficiïn tot el país i tots els ciutadans, “no només una part”. En l’agenda de diàleg amb tots els agents socials i polítics de Catalunya, Cunillera destaca la col·laboració amb els municipis amb la voluntat de donar-los suport i de col·laborar-hi també en el marc de la “lleialtat institucional”.

Després de prometre el càrrec amb lleialtat al Rei i a la Constitució, la nova delegada va trencar el guió del seu discurs per expressar la seva “indignació i ràbia” davant l’anunci de la posada en llibertat immediata dels agressors sexuals de La Manada. Cunillera va mostrar l’escalf per la víctima, que considera ara també “víctima” per la decisió de l’Audiència de Navarra. “Hem de cridar molt fort que no som un tros de carn, que no estem a disposició d’homes que no ens respecten, que no ens tenen en valor. Han de sentir ben alt i fort que no ho consentirem”, va clamar Cunillera abans de demanar disculpes si algú considerava que aquest incís no tocava, tot arrencant un aplaudiment general dels convidats a l’acte.

La plana major socialista la va acompanyar en la presa de possessió en un acte en què van assistir l’alcaldessa Colau; el diputat David Pérez com a representant de la Mesa del Parlament i el secretari general d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals de la Generalitat, Aleix Villatoro. Entre els presents hi havia alts càrrecs de la Guàrdia Civil, la Policía Nacional, els Mossos i l’exèrcit, a més del delegat sortint, Enric Millo, i els exdirigents d’UDC Espadaler, Duran i Lleida i Sánchez Llibre.

LES FRASES

Una gran majoria ens demana arribar a grans acords. Acords de país, d’infraestructures, socials
Cal que mirem cap al futur amb la voluntat de no reincidir en la divisió i la desconfiança
Teresa Cunillera
delegada del govern espanyol


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia