Política

L’oposició de Girona carrega contra el nou organigrama del govern

Tomben la reducció de comissions informatives, lligada al nou cartipàs

Els grups de l’oposició de Girona van carregar ahir contra el nou organigrama de l’equip de govern de la ciutat, en què s’ha creat una macroàrea en una mateixa tinença d’alcaldia agrupant Cultura, Educació i Benestar Social. En general, la valoració va ser que eren àrees molt diferents entre si i amb prou pes per no anar barrejades. Aquest rebuig a la nova organització es va traduir en el fet que el govern no va aconseguir aprovar al ple la reducció de comissions informatives –les reunions prèvies a cada ple, en què es volia agrupar la de Cultura amb la d’Educació, seguint la reducció de tinences d’alcaldia del nou cartipàs–, ja que només van votar-hi a favor els deu regidors de CiU. L’abstenció dels quatre regidors d’ERC-MES no va ser suficient ja que hi va haver 11 vots en contra: els quatre de la CUP-Crida per Girona, els quatre del PSC, els dos de Ciutadans i un del PP.

La regidora d’Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, considera “ridícul i vergonyós” que l’oposició es dediqués “a posar pals a les rodes” al govern. “El govern té el deure i també el dret d’autoorganitzar-se i no se’ns està donant aquest dret de poder organitzar-nos a la nostra manera”, va afirmar. També l’alcaldessa, Marta Madrenas, hi va intervenir per lamentar que els grups no ajudessin “al bon funcionament” de l’Ajuntament, remarcant que el nou cartipàs ja està aprovat i en marxa perquè depèn d’alcaldia, i que l’únic que ocasionaria la negativa d’ahir és que ella presideixi la comissió informativa de més que s’hagi de fer.

Els grups de l’oposició van criticar el to de l’equip de govern i van recordar-los que governen en minoria i que haurien d’haver negociat el punt si volien que s’aprovés. Alguns grups van parlar també d’inestabilitat, perquè és el cinquè canvi en tres anys, però Madrenas va negar que els canvis hagin vingut per cap inestabilitat. Entre els més crítics hi va haver el PSC, que va dir que el nou cartipàs “va en la direcció contrària” de la seva aposta quan eren al govern de treballar transversalment els àmbits de seguretat, drets socials, joventut i ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia