Política

Artadi retreu a Sánchez sobre l’1-O: “Suposo que no vol dir que la gent que va anar a votar oblidi que hi va anar i què va passar”

La portaveu del govern espera que el president espanyol “no estigui dient que els catalans han d’abandonar el dret a l’autodeterminació ”

Expressa “sorpresa” sobre les paraules d’Iglesias sobre la unilateralitat: “Hem sigut molt clars, apostem pel diàleg i la negociació però sense descartar cap via”

La portaveu del govern, Elsa Artadi, ha respost en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu dels dimarts les paraules del president espanyol, Pedro Sánchez, que aquest dimarts des de Berlín ha demanat al president Quim Torra “passar pàgina” de l’1 d’octubre.

Artadi ha respost Sánchez amb una pregunta : “Suposem que no esta dient que la gent que va anar votar oblidin que hi van anar, i que les persones que van veure el que va passar, oblidin el que va passar”. “Suposem que no està dient que els catalans han d’abandonar el dret a l’autodeterminació que tenim”, ha afegit, tot considerant que ja “veurem exactament com tradueix això en la futura reunió entre els dos presidents”.

Artadi també ha comentat les declaracions fetes pel líder de Podem, Pablo Iglesias , aquest dimarts en diversos mitjans, en què ha assegurat que Torra li havia dit que ara no era “moment” per la “unilateralitat”. Artadi ha estat taxativa recordant: “Tots els membres del govern hem sigut molt clars amb el tema de la unilateralitat i tots tenim la mateixa posició que és la mateixa que té el president de la Generalitat, que és que apostem pel diàleg i la negociació però sense descartar cap de les vies”. “Ens sorprèn la declaració que ha fet Pablo Iglesias perquè no es va expressar en aquests termes el president Torra”.

Sobre l’aposta de Torra per un nou 1-O

Artadi ha afirmat també que “crear un altre moment, un altre 1-O”, tal com va apuntar Torra aquest dilluns, no passa “necessàriament per un referèndum organitzat per la Generalitat”. “És una obvietat que hi haurà finestres d’oportunitat per fer passes endavant”, ha resolt Artadi sense concretar més.

A l’espera de la reunió entre Torra i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, el 9 de juliol, Artadi ha enviat la seva proposta d’ordre del dia a la ministra socialista d’Administracions Públiques, Meritxell Batet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona