Política

Domènech preveu visitar aviat els presos polítics

El president del grup parlamentari de CatECP està a l’espera de rebre el permís d’institucions penitenciàries

El líder dels comuns demana al govern que no es limiti a “declaracions retòriques” si vol entendre’s amb ells

El president del grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem (CatECP), Xavier Domènech, ha celebrat aquest dimarts la visita del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, a Jordi Cuixart a la presó de Soto del Real. De fet, ha revelat que ell mateix està a l’espera de rebre el permís d’Institucions penitenciàries per anar a veure els presos polítics.

Iglesias ha acudit a Soto del Real a les deu del matí acompanyat pel regidor de Barcelona en Comú Jaume Asens i ha pogut també saludar l’ expresident de l’ANC Jordi Sánchez. En roda de premsa al Parlament, Domènech ha assegurat que “amb la nova etapa que obrim, això és molt bo precisament perquè ha pogut assenyalar, més enllà de parlar amb ells i intercanviar opinions polítiques, que cal solucionar el tema dels presos, el fet que hi ha dirigents polítics i socials a la presó”.

El diputat ha recorecordat que d’altres dirigents dels comuns, com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o el primer tinent d’alcalde de la capital catalana, Gerardo Pisarello, ja han visitat els presos independentistes.

D’altra banda, ha posat en dubte que el govern “estigui treballant per fer un nou 1 d’octubre” i ha advertit que “el futur no es pot construir només intentant reeditar el passat. I més quan aquest ha mostrat la seva potència, però també les seves limitacions”.

Domènech ha demanat a l’executiu de Quim Torra que no es limiti “només a declaracions retòriques” si vol “encarar una etapa d’entesa” amb el seu grup. “Estem en una nova etapa” que només pot donar “fruits reals” i que, per això “cal encarar-la”, ha avisat.

Al fil de les declaracions de la consellera de Presidència, Elsa Artadi, que ha apostat per una relació “estable” entre la Generalitat, els Comuns i Podem, ha lamentat les poques “concrecions” de l’executiu català i la seva poca “voluntat” d’abordar temes de l’agenda social.

Domènech ha defensat que cal d’obrir un escenari de diàleg intern a Catalunya que “ens protegeixi com a país” i que s’abordarà a la taula del diàleg. És per això que han presentat una comissió d’estudis que té com a principals objectius “assolir grans consensos”, no quedar “atrapats en el bloqueig actual” i “buscar noves vies de superació per avançar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

El PSOE ajorna a dimarts la comissió federal que ha d’aprovar la llista per a les europees

barcelona
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona